Očistite šporet bez upotrebe hemikalija

Piše: Redakcija

Neko nema vremena, ne stiže, neko nema volje da očisti šporet odmah, a neko jednostavno, taj posao obavlja jednom sedmično.

Ali, kad odluči da očisti svoj šporet, svaka domaćica najvjerovatnije posegne za kupovnim sredstvom za njegovo održavanje. Ali, nema potrebe da svaki put udišemo hemijska isparenja prilikom obavljanja kućnih poslova.

Postoji jednostavniji način, uz pomoć kog možete očistiti površinu šporeta, čak i od tvrdokorne masnoće.

Potrebna vam je domaća pasta sa sodom bikarbonom.

Kako daje napravite?

– U malu zdjelu stavite pola šoljice sode bikarbone i nekoliko kašika vode. Prilagodite razmjeru ovih supstanci sve dok ne dobijete odgovarajuću smjesu koja izgleda kao pasta, i kuhinjska spužva. Navlažite površinu šporeta toplom vodom, nanesite pastu na njega i ostavite da djeluje desetak minuta. Nakon toga šporet prebrišite spužvom i čistom vodom. To je to. Ništa lakše. Probajte.

*Ovu pastu možete koristiti i za održavanje emajliranih šporeta, i šporeta sa ravnom pločom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti