Savršeno hrskava piletina

Piše: Redakcija

Možda mislite da vam za ovaj recept ne otkrivamo ništa novo, ali kada probate piletinu spremiti na ovaj način ona će vas oduševiti. Hrskava korica, a meso super sočno, za prste polizati.

Sastojci

1 pile (ili komadi piletine po izboru)

jaja

brašno

mrvice

parmezan sir

so

ulje za prženje

Priprema

1.Piletinu ocistiti, oprati, pošusiti i posoliti.

2.Mrvice pomiješati sa ribanim parmezanom sirom, to daje poseban okus, a i miris.

3.Lagano pobrašniti, uvaljati u jaje, pa u mrvice i samo kratko zapržiti na ulju zagrijanom na srednjoj vatri, dok se uhvati zlatkasta korica. Piletinu izvaditi iz ulja, staviti na papirnate maramice da se ulje ocijedi, pa onda sve posložiti u tepsiju na koju smo stavili rešetku od kolača ,tako da se prilikom pećenja ulje cijedi, a ne da se kupi u meso.

4.Poslaganu piletinu pokriti aluminijskom foliom i peći nekih 40 minuta u dobro zagrijanoj pećnici.

5.Provjeriti ako je piletina gotova, maknuti foliju pustiti malo da odstoji i poslužiti po želji.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti