Beauty trikovi za savršene trepavice

Piše: Redakcija

 

Iako u cijelom svijetu vrijedi za jedan od najprodavanijih i najčešće korištenih kozmetičkih proizvoda, žene nerijetko griješe kada se nađu „licem u lice” s maskarom.

Kao što griješimo prilikom odabira, tako griješimo i prilikom nanošenja, ali nema razloga za paniku. Sve je vrlo jednostavno, samo slijedite ove savjete i lako ćete izbjeći sve zamke koje može donijeti maskara: slijepljene trepavice, grudvice, razmazano lice, umjetan izgled.

Cik-cak tehnika

Počnite tako što ćete četkicu postaviti tik uz korijen trepavica, a onda je pomičite lijevo-desno i blago prema gore, radeći cik-cak pokret. Tako će se dlačice četkice zavući između trepavica i nanijeti proizvod na svaki njihov milimetar. Dakle, maskaru prvo nanesite uz korijen, a zatim specijalnim češljićem za trepavice češljajte prema vrhovima kako bi trepavice izgledale duže.

Donje trepavice – Za efekt svježeg pogleda, maskaru nanesite samo na gornje trepavice, a ako želite da vam oči izgledaju krupnije, nanesite je i na donje. U tom slučaju, prvo nanesite maskaru na donje trepavice.

Najviše dva sloja

Kako se ne bi slijepile i kako biste izbjegli stvaranje grudica i izgledali što prirodnije, maskaru nanosite najviše u dva sloja. Drugi sloj nanesite tek kada se prvi potpuno osuši. Nakon nanošenja pričekajte barem pet sekundi prije nego trepnete. Kada budete sigurni da je sve na svom mjestu i da se maskara nije razmazala, lagano raščešljajte trepavice posebnim češljićem. Tako ćete skinuti višak maskare, vaše trepavice će izgledati duže i neće biti slijepljene, zbog čega ćete izgledati maksimalno prirodno. Ne zaboravite počešljati trepavice poslije svakog sloja.

Manje je više

Ako pretjerate sa slojevima, maskara će izgledati „nabacano”, trepavice će biti pune grudica, a to ni jedna žena ne želi, zar ne?

Višak proizvoda

Pakiranje maskare je napravljeno tako da se višak proizvoda skida čim počnete izvlačiti četkicu, ali je svakako poželjno da to učinite i sami laganim rotirajućim potezima na rubu pakiranja. Ovo je još jedan način kako možete spriječiti stvaranje grudica koje se uvijek pojavljuju iz istog razloga – previše proizvoda.

 Kombinirajte maskare

Šminkeri savjetuju da uvijek kombinirate dva tipa maskare. Dobar primjer takvog kombiniranja je nanošenje sloja maskare za produžavanje trepavica, a potom sloja za volumen. Na taj način ćete izvući maksimum iz svojih trepavica i istaknuti ono najljepše.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti