Kako izabrati savršen nude ruž?

Piše: Redakcija

Nude ruževi u našoj torbici su svevremenski klasik koji moramo imati. Zadatak nude ruža zapravo je imitirati i naglasiti prirodnu boju usana, istovremeno laskajući boji tena.

Nude ruževi namijenjeni određenoj nijansi tena tako nikad neće izgledati jednako dobro na svima, već će odgovarati ili onima s toplim ili onima s hladnim podtonovima.

SVIJETLA PUT

Ako imate svijetlu boju tena, isprobajte nježnu, prljavoružičastu boju ruža kako bi naglasili prirodnu boju usana i stvorili blagi kontrast između boje tena i boje ruža.

SVIJETLI TEN S MASLINASTIM PODTONOVIMA

Svim onima s maslinastim podtonovima jednako će dobro pristajati nude ruževi i nježnoružičaste i bež boje. Za razliku od onih sa svijetlom puti bez maslinastog pigmenta koji će tražiti tek blagi kontrast između boje ruža i boje puti, maslinastim podtonovima komplementirat će nijansu tamniji nude ruž.

MASLINASTI TEN

Za srednje tamnu maslinastu put najbolji izbor nude ruža predstavljaju oni svijetlosmeđe, karamela boje nijansu tamnije od boje tena koji će naglasiti njegovu toplinu. Maslinastoj puti s hladnim podtonovima jednako će dobro pristajati i sjajni ruževi ružičaste boje.

TEN BOJE KARAMELA

Nude ruž u boji koja se nalazi negdje između boje karamele i bež boje najbolje će izgledati na tenu boje karamela. Nijansu svjetlija od boje tena, ova će nijansa nude ruža vašem licu dati svjež i prirodan izgled.

TAMNA PUT

Ako imate tamnu put, baš poput onih s tenom boje karamele, u odabiru nude ruža uvijek tražite onaj nijansu svjetliji od vašeg tena. Kako bi svjež i prirodan izgled birajte sjajne ruževe ili na nude ruž u kremastoj formuli nanesite tanki sloj sjajila iste ili prozirne boje.

(E.Dž.)

Pročitajte još