Ideja za ručak: Pileći bataci s umakom od luka

Piše: Redakcija

Piletina na roštilju uz aromatični umak od luka sa senfom u podlozi pravi je odabir za ljubitelje kremastih i sočnih jela.

Sastojci

1 kg pilećih bataka

Mješavina suhih začina za mariniranje

Za umak:

1 glavica crvenog luka

30 g maslaca

1 kašika oštrog brašna

300 ml mlijeka

1 kašika senfa

1/2 kašičice mješavine suhih začina

biber

sol

Priprema

Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso. Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući. Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom. Kada umak zakipi, dodajte senf, vegetu, začine te sol i biber prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet

Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.

Izvor: Coolinarika

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti