Homemade recepti: Uklonite neugodne mirise iz kuhinje

Piše: E.Dž.

Kuhanje, dim cigarete, ustajali vazduh… Sve može izazvati neugodne mirise u kuhinji, a to nikako ne želimo. Donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako da se riješite neugodnih mirisa i vaš dom će zablisati

S kafom učinite čuda

Zdjelica sa svježe mljevenom kafom smještena u frižider, ili jednostavno u kuhinju neutralizirat će neugodne mirise.

Soda bikarbona upija mirise

Soda bikarbona raspoređena po prostoru u zdjelicama upit će miris kuhanja, a ako mješavinu vode i sode bikarbone prokuhate, dobit ćete ekološki osvježivač zraka.

Cimet je rješenje

Stavite nekoliko štapića cimeta u vodu, pustite da voda proključa i kuhajte pola sata. Njihov ugodan miris ispunit će vašu kuhinju.

Citrusi

Narezani limunovi, limunova korica ili korice drugih citrusa, kao i narandža ili vanilija, lovorov list i slični začini također mogu učiniti čuda u borbi protiv neugodnih mirisa.

Sirće uklanja svaki miris

Prije i nakon kuhanja ostavite zdjelice sa sirćetom u blizini štednjaka, pogotovo ako kuhate nešto što ispušta intenzivan miris.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti