Biljka koja će svakom domu pružiti dašak posebnosti

Piše: Redakcija

Biljke su detalji koji svakom domu pružaju ‘ono nešto’ te pritom na jednostavan i decentan način interijer upotpunjuju baš kako volimo. Nije nimalo neobično što nerijetko posežemo za upečatljivim vrstama koje su toliko lijepe i posebne da ih ne možemo prestati gledati. Instagram je odavno postao platforma koja postavlja nove trendove, a ovog puta ‘proslavio’ je biljku koja na prvi pogled izgleda kao da je od – pliša.

Riječ je o biljci Sinningie leucotriche ili Brazilian Edelweiss koja pripada porodici sukulenata, a koja je zbog svog neobičnog izgleda u kratkom periodu postala jedna od najtraženijih. Naime, Sinningie leucotriche ili Brazilian Edelweiss karakteristična je zbog listova koji su prekriveni sitnim dlačicama te zbog toga asociraju na pliš, ali ova biljka je i vrlo laka za održavanje jer ne potražuje svakodnevno zalijevanje.

Neodoljiva  Sinningie leucotriche može narasti do otprilike 15 cm, a cvjeta samo u proljeće i ljeto nakon čega otpadaju cvjetovi i listovi te biljka ulazi u fazu mirovanja kada nije potrebno nikakvo zalijevanje. Biljku je idealno pozicionirati na mjesto s blagim svjetlom, a budući da može preživjeti i nekoliko dana bez zalijevanja, pogoduje joj vlažno, ali ne i prenatopljeno tlo. No, kako bi biljka bila zdrava i dugotrajna, idealno je dolijevati vodu svaka tri dana i pripaziti da zalijevate samo zemlju, a ne i listove. Na taj način, Sinningie leucotriche će dugo potrajati te poslužiti kao poseban zeleni ukras.

Izvor:Fashion

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti