Znate li koji je ispravan način pranja kose?

Piše: Redakcija

Da je pranje kose puno više od rituala koji spada u kategoriju osobne higijene, dokazuje i činjenica koliko detaljno promišljamo koje dane ćemo kosu oprati kako bi svježa frizura bila u skladu s našim dnevnim rasporedom. S druge strane, riječ je o njezi koja ima poprilično veliki utjecaj na sam izgled kose i lakoću njezinog stiliziranja, a s obzirom na to da smo kosu do sada oprali bezbroj puta, postoji li uopće mjesta za pogreške?

Ono po čemu je beauty svijet specifičan jest po tome da je riječ o vrlo skliskom terenu, pa su tako pojedini tretmani i rituali postali sastavni dio naše njege iako su možda u svojoj suštini u potpunosti pogrešni. Ovdje nije riječ o nekoj dramatičnoj greški u njezi koja može imati neke strašne kontraefekte, već o neiskorištavanju punog potencijala, a kojeg vrlo lako možete postići nešto pravilnijim pristupom. Pranje kose šamponom nešto je s čime se redovito susrećemo, a o ovom ritualu ne možemo govoriti, a da se ne dotaknemo i balzama, s kojim mnogi finiširaju rezultat. Općenito balzamu pristupamo kao posljednjem koraku u njezi kose, koji bi trebao olakšati njezino raščešljavanje, stiliziranje te kao proizvodu koji doprinosi nešto boljem izgledu same kose, no on zapravo svoje benefite pokazuje kada ga koristimo suprotnim redoslijedom od onog uobičajenog, dakle prije samog šamponiranja.

Naučnici koji stoje iza brendova Unilever i L’Oreal došli su do zaključka kako je obrnuti redoslijed rutine njege zapravo sjajan recept za mekšu i voluminozniju kosu, a to će najbolje primijetiti osobe čija je kosa tanka te sklona pucanju. U ovom slučaju balzam ili regenerator, djeluje tako da zaglađuje kutikulu kose, stoga kada nakon njega nanesete šampon, on će isprati višak proizvoda koji kosu čini nešto težom te tako ostaviti vlasi sjajnima i nešto lakšima za stiliziranje. Također ovaj trik bit će sjajan ako kosu perete svaki dan ili ako vam je kosa suha i oštećena jer će regenerator spriječiti da se s kose ispiru prirodna ulja, a koja zapravo hrane samu kosu. U svakom slučaju, riječ je o triku kojeg se definitivno isplati testirati.

Izvor:fashion.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti