Stvari koje unose negativnu energiju u dom

Piše: Redakcija

Vrlo često nismo ni svjesni da su neki predmeti ”emocionalni vampiri” koji kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Kako bi u vašem domu i u porodici vladala pozitivna energija prema  riješite se sljedećih šest stvari koje stvaraju negativnu energiju, savjetuju Feng Shui stručnjaci.

Okrhnuti tanjiri, šoljice, zdjele
Takvo posuđe donosi lošu energiju tko god da je koristi, tvrde Feng shui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen komplet. Korištenje ovakvog posuđa može utjecati na karijeru ili finansije.

Prazne posudice za so ili šećer
Svima nam se događa da ponekad ostanemo bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koristimo.

Međutim, nikada ne bi trebali dopustiti da vam posudice kojima držite sol i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim posudicama u kuhinji utječu na sreću i harmoniju u porodici.

Hrpa starih novina, časopisa, papira i knjiga
Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savjetuju Feng shui stručnjaci. Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijet će vam lošu energiju.

Cipele ispred vrata
Bez obzira da li su poredane ispred spavaće sobe ili bilo koje druge ovi predmeti su pravi energetski vampiri pogotovo ako su prljave.

Ormarić za cipele ili neko drugo mjesto za vašu obuću ispunit će vaš dom pozitivnom energijom umjesto negativnom.

Prljava odjeća u kutu sobe
Ovo je jedna od važnijih stvari na koju Feng shui stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odjeću na pod u kut sobe, ali treba da znate da se na tom mjestu nestaje i sva pozitivna energija iz doma. Trebali bismo imati mali prostor gdje ćemo odlagati prljava odjeću za pranje poput košare za prljavo rublje.

Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod drvene grede
Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strijele negativne energije usmjerene prema vama, objašnjavaju Feng shui stručnjaci.

Stoga, svoj kauč ili krevet samo malo pomaknite da se ne nalazite direktno ispod grede.

Izvor: Zadovoljna.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti