Rješavamo misteriju značenja skraćenica na kremama: Aabbccddeepp

Piše: E.Dž.

Često smo izgubljeni šta znači koja skraćenica na kremama, za šta ona služi i kako  je treba koristiti. Odavno su zamijenile klasični puder i osvojile make-up svijet. Najpoznatija od svih je BB krema, ali ubrzo je inovativna tehnologija osmislila i AA, CC, EE, PP kreme, a mnogi ne znaju koja je njihova namjena. U nastavku čitajte šta znače ove oznake i riješite misteriju

AA

– Anti-Aging (protiv starenja) kreme su protiv starenja kože. One su hidratantne i bogate antioksidansima.

BB

– Beauty Balm (balzam za ljepotu) kreme hidriraju kožu i smanjuju iritacije. Ne reguliraju problem pretjeranog mašćenja lica. Odgovarat će svima koji imaju suhu ili kombiniranu kožu.

CC

– Colour Control (kontrola boje) kreme ujednačavaju boju, neutraliziraju dijelove kože lica koji su iziritirani i ublažavaju crvenilo. CC kreme čine da ten djeluje svježe, jer ujednačavaju teksturu kože. Nisu za masnu i problematičnu kožu.

DD

– Daily Defence (dnevna odbrana) kreme štite kožu od svakodnevnih loših utjecaja, od Sunca, prljavštine iz vazduha. Ipak, ne bi trebalo da ih koristite svakodnevno, jer imaju tešku teksturu i mogu vam začepiti pore. Namijenjene su zreloj koži, nisu preporučljive ispod 30 godina.

 EE

– Extra Exfoliation (dodatni piling) kreme namijenjene su dodatnom pilingu lica. Obnavljaju kožu skidajući površinski sloj mrtvih ćelija, štite od Sunca i pružaju dodatnu hidrataciju. Izbjegavajte ih ukoliko imate osjetljivu kožu, a nisu ni za svakodnevnu upotrebu.

PP

– Perfect Pink (savršeno ružičasta) kreme se koriste kao podloga za šminkanje. Sadrže mikročestice koje popunjavaju neravnine na koži lica, čime se postiže efekt ujednačene, glatke kože. Mogu ih koristiti svi tipovi kože, ali ne mijenjaju hidratantu kremu. Obavezno nanesite prije šminke i toner, ukoliko koristite PP kreme.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti