Milk kocke: Neodoljive, preukusne, a lako se spremaju

Piše: Redakcija

Pronašli smo za vas inspiraciju sa lagani i brzi čokoladni kolač, koji će vas oduševiti. Neće vam oduzeti puno vremena, napravit ćete ga brzo i lako, a ukus je fenomenalan. Garantujemo sladak zalogaj.

Sastojci

Kore

6 jaja

6 kaš. šećera

6 kaš. brašna

1 prašak za pecivo

4 kaš. kakaoa

6 kaš. tople vode

Milk krem

1l mlijeka

100 g gustina

4 kaš. šećera

100 g bijele čokolade

250 g margarina

150 g šećera u prahu

Toping

200 g mliječne čokolade

5 kaš. mlijeka

4 kaš. šećera

150 g margarina

Priprema

Kore

1.Jaja umutiti sa šećerom.

2.Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamiješati.

3.Dodati i vodu i sjediniti masu.

4.Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru presijeći na pola ).

5.Peći na 180 C, 20 min.

Milk krem:

6.Od litre mlijeka odvojiti 150 ml i zamiješati sa gustinom i šećerom.

7.U preostalo mlijeko dodati bijelu čokoladu  i staviti da provri.

8.U provrelo mlijeko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.

9.Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom  u prahu.

Toping:

10.Čokoladu, šećer, mlijeko i margarin kuhati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati bijelim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.

Izvor: Coolinarika

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti