Puno se priča o problemu akni na licu no malo se pažnje posvećuje bacnama. Bacne su popularan naziv za akne koje se stvaraju na leđima. S tim problemom muči se jednak broj ljudi kao i s aknama na licu.

Isto kao što je i za rješavanje problema akni licu potrebna higijena i njega isto tako je potrebna i za rješavanje akni na leđima, ali i na području dekoltea. U nastavku je nekoliko proizvoda koji bi vam mogli pomoći.

1. Cleanser odnosno gel za čišćenje kože koji u sebi sadrži benzoil peroksid smatra se kao najefikasniji tretman za bacne. Isti efekt možete postići i s kremom na bazi benzoil peroksida. Idealna koncentracija benzoil peroksida, koja bi trebala biti sadržana u proizvodu, je od 5% do 10%.

2. Salicilna kiselina jednako je učinkovita u borbi protiv akni na leđima. Proizvodi koji u sebi sadrže 2% salicilne kiseline mogu se koristiti u svakodnevnoj rutini. Koristiti se tako da cleanser nanesete na područje zahvaćeno aknama i ostavite da djeluje dvije do tri minute te ga zatim isperete sa svoje kože.

Goodbye Body Acne! 8 Tips to Help Back Acne & Chest Acne!
3. Treća odlična stvar za rješavanje problema bacni je kemijska eksfolijacija odnosno hemijski piling. Hemijski piling pomaže da se smanji upalni proces. S ovim proizvodom morate rukovati vrlo oprezno prilikom korištenja. Dozvoljeno ga je koristiti samo jedanput sedmično. Prilikom nanošenja hemijskog pilinga koža mora biti suha, a piling je potrebno vrlo dobro isprati.

4. Dodatan trick and tips odnosno savjet kojeg bi se svi trebali pridržavati jest da je vrlo često potrebno mijenjati posteljinu i odjeću, te održavati higijenu na vrlo visokoj razini to jest redovno se tuširati.

Izvor: wall.hr

(L.B.)