Cheesecake s bananama spreman za pola sata

Piše: Redakcija

Cheesecake je idealna poslastica za proljetne i ljetne dane. Fino osvježavajući okus sira i voća zasladit će svačije nepce, a gotov je za čas posla.

Sastojci:

  • 1 i 2/3 šoljice zdrobljenih integralnih keksa
  • 1/4 šoljice šećera
  • 1/2 šoljice rastopljenog maslaca
  • 2/3 šoljice šećera
  • 1/3 šoljice brašna
  • prstohvat soli
  • 2 šoljice mlijeka
  • 3 razmućena žumanjka
  • 1 i 1/2 kašikice ekstrakta vanilije
  • 500 grama krem sira sobne temperature
  • 4 narezane banane

Za posluživanje: šlag i dodatno narezane banane

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stepeni. U veliku zdjelu dodajte kekse i 1/4 šoljice šećera i dobro promiješajte. Dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite. Pecite oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a potom dobro ohladite.

Da bi napravili puding od vanilije, u loncu zajedno umutite zajedno 2/3 šoljice šećera s brašnom i soli pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumanjke tako da smjesa bude glatka pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Zatim uklonite sa štednjaka i dodajte ekstrakt vanilije. Krem sir dobro izradite tako da bude gladak i kremast pa ga dodajte u puding i dobro promiješajte.

Ranije ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, prelijte dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Za samu pripremu će vam trebati 20-ak minuta.

Potom kolač treba staviti na hlađenje kako bi bio savršen za jelo. Možete ga ostaviti u frižideru nekoliko sati ili čak preko noći. Poslužite uz narezane banane i šlag.

Izvor: 24sata.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti