Korisne ideje: Stara odjeća može postati kao nova

Piše: Redakcija

Staroj odjeći na razne načine možete dati novu svježinu i izgled. Maksimalno iskoristite ono što imate u svom ormaru.

Metoda krpanja

Ako vam je teško šivati ​​’nevidljivim šavom’ ili želite jedinstveni odjevni predmet, uzmite komad tkanine i s njim zakrpajte rupu na odjeći. Stilistica Artemis Crowley je rekla da inspiraciju možete potražiti u japanskoj tehnici boro – japanska umjetnost krpanja.

– Odnosi se na praksu popravljanja koja uključuje krpanje i spajanje komada tkanine. Krpanje je odlično iz nekoliko razloga. Jednostavnije je od šivanja i odjeći daje drugačiji izgled. Ne trebate biti stručnjak jer ne postoji jedan ‘pravilan’ način – dodala je.

Sa makazama do nove odjeće

Odjevne predmete možete skratiti, a Artemis savjetuje da budete oprezni i ne odrežete više nego što ste htjeli. Klasičan primjer je pretvaranje hlača u kratke hlače. Čak i košulje ili veste možete skratiti i napraviti ‘crop top’. Majice ili košulje dugih rukava možete skratiti i dobiti kratke.

Prenamjena odjeće

Možete dobiti potpuno novu odjeću jednostavnim nošenjem stare na nove načine. Stilistica Abbey Booth kaže da košulju ili haljina košulju možete nositi raskopčanu, preko kratkih hlača i topa za šik izgled. Ako imate dugu suknju možete ju nositi kao haljinu bez naramenica ili lepršavu haljinu za plažu.

Zlatni dugmići

Stilistica Melanie je rekla da je jednostavan način za osvježiti staru odjeću dodavanje zlatnih dugmića.

– Ako ste se ikada divili Chanel ili Gucci jakni vjerovatno su vam za oko zapeli dugmadi. Dugmići dobre kvalitete zaista mogu u potpunosti transformirati bilo koji odjevni predmet – dodala je.

Bojenje odjeće

Odjeću možete prebojati prirodnom bojom, a prirodne boje možete dobiti od stvari poput povrća, biljaka, bobičastog voća i začina – iako to djeluje samo s prirodnim tkaninama poput vune, lana i pamuka.

Izvor:24.sata.hr

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti