Manikura kod kuće: Savršeni nokti u nekoliko koraka

Piše: E.Dž.

San gotovo svake žene je imati uređene nokte koji odaju dojam elegancije i urednosti. Međutim, često je za manikure u salonima teško naći vremena ili su tretmani preskupi. No, sve to nije razlog da sebi ne priuštimo da naše ruke izgledaju besprijekorno. Moguće je, i to u samo nekoliko koraka i bez odlaska u salon

 Pribor

Najvažnije je imati sav potreban pribor, a to su: turpija, makazice, noktarica, štapić za kožicu oko noktiju, ulje za kožicu, te zaštitni lak i lakove u boji.

 Željena veličina

Odrežite nokte do željene veličine, a ukoliko imate tanke nokte, bolje je da ih više odrežete, kako biste izbjegli pucanje, ali pripazite da ih ne odrežete previše kratko.

Uređivanje

Obavezno se uvijek najviše posvetite turpijanju, ali to radite laganim pokretima, da ne biste oštetili kožu ispod noktiju. Nakon toga posvetite se kožici i zanokticama. Omekšajte je uljem (organsko kokosovo će nahraniti nokte) natopljenim na štapiće. Po uređenju kože oko noktiju, uzmite makazice i odstranite suvišni dio, ali svakako pripazite da ne pretjerate, jer koža, zapravo, štiti nokte od bakterija i nečistoća.

Završna magija

Obavezno nakon svih koraka nokte i ruke dobro očistite, te nanesite zaštitni sloj koji će ih nahraniti. Potom nanesite dva tanka sloja željenog laka. Pazite da slojeve nanesete tanko, jer u suprotnom lak neće dugo trajati i posao je uzaludan.

Pročitajte još