Iskustva u menopauzi slavnih dama Angeline Jolie, Kim Cattrall, Jane Fonde…

Piše: Redakcija

Menopauza je jedna od onih tema o kojoj se tiše govori, a mnoge žene se ovog perioda plaše i čak unapijed ga mrze. Valunzi, promjene raspoloženja, noćna preznojavanja, lista je simptoma  koje izazvaju nelagodu kod žena bilo koje dobi, no promjene koje doživljavaju su dublje i sveobuhvatnije.

Menopauza nije bolest, složile su se mnoge slavne dame koje su bez zadrške podijelile svoja iskustva te na taj nači ohrabrile žene koje se nalaze u ovom novom životnom periodu.

Kim Cattrall

Megapopularna Samantha iz kultne serije „Seks i grad“ poznata je kao jedna od četiri glamurozne Njujorčanke koje balansiraju između šarenih koktela, cipela s vrtoglavim potpeticama i kompliciranih veza. No, čak su se i te sjajne dame morale suočiti s velikim M. Tako je u seriji moćna stručnjakinja za odnose s javnošću Samantha isprobala gotovo sva oružja u borbi protiv starenja. Tada je rekla: „Hrabro koračam kroz menopauzu pomoću vitamina, flastera s melatoninom, kreme na bazi estrogena i jednim prstohvatom testosterona“.

Angelina Jolie

Zbog otkrivene genetske mutacije 2015. godine slavnoj glumici su uklonjene dojke i jajovodi. Zbog toga je morala proći ranu menopauzu: „Uzimam hormone. Neću više imati djece, moje tijelo se mijenja, ali mirno prihvatam sve što se događa, jer ovo je dio života, nemam se čega bojati.“

Gwyneth Paltrow

“Mnoge se žene boje menopauze, a takav stav treba promijeniti. Kad je započelo s mojom majkom, to je bio čitav problem. Ali u našem je društvu još uvijek je malo žena u dobi menopauze koje plijene svojim primjerom. Sada samo želim da se menopauza prihvati mirno.“, izjavila je ova oskarovka.

Jane Fonda

Glumica i jedna od najvećih američkih političkih aktivistica i danas u svojoj 83. godini važi i za gurua fitnessa. Jako dobro se sjeća i svog perioda ulaska u menopauzu.  “U jednom trenutku žena započinje pravi tektonski pomak, shvata da gubi sebe i da više nikada neće biti takva, što je jedna velika laž. Postajemo samo bolji, ljubazniji prema sebi, manje uzrujani zbog sitnica, češće opraštamo drugima.“

Susan Sarandon

“Moja menopauza počela je kasno i nije stvarala probleme. Gotovo svi moji prijatelji uzimali su hormone, ali sam uspjela i bez njih“, prisjeća se zanosna riđokosa glumačka diva neponovljivog prodornog pogleda koja i danas sa 75 godina odlično izgleda.

Gillian Anderson

“Bilo bi sjajno biti na mjestu gdje možete slobodno i bez prosuđivanja razgovarati o menopauzi. Priznati da je to neizbježno i u tome nema ništa posebno. Možda ovo nije praznik, ali mora se prihvatiti, razumjeti i poštovati“, kaže 53-godišnja žvijezda kultne naučno-fantastične serije “Dosjei X“.

Cynthia Nixon

“Za mene menopauza nije bila otkriće. Sloboda od plodnosti je velika!“ Izjava je to 55-godišnje američke glumačke zvijezde i aktivistice, popularne Mirande iz serije „Seks i grad“, koja se često na društvenim mrežama pohvali svojim istančanim modnim stajlingom i beauty tretmanima.

A ukoliko bi svaka žena željela imati upravo ovakvu osviještenos o godinama menopauze poput pomenutih slavnih dama, onda je dovoljno da osim pribjegavanja zdravom stilu života, koji podrazumijeva i fizičku aktivnost, ishranu bogatu kvalitetnim nutrijentima i uzimanje dovoljno tekućine, posegnu i za beuty preparatima. Iskustva miliona žena potvrdila su već odranije da za pravilnu njegu lica i zadržavanje mladolikosti nema boljih dnevnih i noćnih krema od onih iz Vichy Neovadiol linije. Pa zašto onda mijenjati provjerenu dobitnu kombinaciju.

Isprobale su ih i same kolegice naše redakcije sa zrelijom kožom i uvjerile se koliko su upravo te čarobne kremice zaslužne za blistaviju i ljepšu kožu.

Važnost dnevne njege

Vichy Neovadiol krema definitino se potvrdila kao formula nadahnuta povoljnim učinkom hormona na mladolikost kože. Dostupna je kao dnevna krema za normalnu do mješovitu kožu te suhu kožu. Sadrži odabran kompleks aktivnih sastojaka koji je toliko snažan da djeluje na markere mladolikosti pogođene menopauzom. Koža je vidljivo mlađa u svakom pogledu.

Istražili smo i šta to konkretno čine sastojci Vichy Neovadiol linije. Naime, PRO-XYLANE obnavlja gustoću, volumen i čvrstoću kože te pomaže u porastu razine kolagena. HEPES pomaže pri zaglađivanju kože, ističe njenu prirodnu svježinu i sjaj te izjednačava ten. GLICERIN je sastojak koji zadržava vodu u vanjskim slojevima i nudi osjećaj ugode i neprekidnu hidrataciju kako bi nadomjestio vlagu koju zahtijeva koža u menopauzi. HEDIONE pomaže nadomjestiti manjak lipida, što je također posljedica menopauze, a obnovlja i  prirodne masnoće dajući koži elastičnost.

Ova dnevna obnavljajuća njega protiv starenja kože u menopauzi, pruža svu potrebnu hidrataciju i koži daje blistav, mladalački izgled tako da lice izgleda čvršće dok konture postaju vidljivije. Posebnost joj daje svježa i lagana tekstura i ne ostavlja osjećaj masne kože. Idealan je partner za žene koje žele zadržati gustoću, volumen, svježinu i zdravog sjaja.

Ključna noćna njega

Iznimno svježa Vichy Neovadiol noćna formula s osjećajem hlađenja definitivno je nešto što daje dugotrajan osjećaj ugode na koži. Kao i dnevna njega sadrži odabran kompleks aktivnih sastojaka: PRO-XYLANE, HEPES, GLICERIN i HEDIONE, a dodatno je ova krema obogaćena sastojcima za ublažavanje znakova menopauze i tokom noći. EPÉRULIN umiruje kožu i smanjuje crvenilo. KOFEIN kao stimulans dekongestivnog djelovanja bori se protiv znakova umora. AIRLICIUM je sastojak kojeg 99% čini zrak i ima veliku sposobnost upijanja sebuma i znoja. AQUAKEEP polimeri mogu apsorbirati veliku količinu vode koja se oslobađa u dodiru s kožom. Tekstura se na koži tokom nanošenja pretvara u vodu i koži daje dubinski osjećaj svježine.

Namijenjena je ženama koje se bore protiv utjecaja menopauze na kožu i noćnih tegoba povezanih s kožom. Pri nanošenju tekstura je zbog ulja marelice meka i hranjiva te nježno obavija kožu.  Zahvaljujući jedinstvenoj formuli obogaćenoj pažljivo odabranim sastojcima, noćna krema za kožu sprečava znakove starenja. Posebno je dizajnirana za žene, a redovnom upotrebom bore ne licu će izgledati manje, dok će gustoća kože biti veća. Krema istovremeno povećava snagu i fleksibilnost, a koža postaje svježa i svjetlija.

Poklon u apotekama

Iz Vichya saznajemo i da uz omiljeni Neovadiol proizvod u apotekama poklanjaju i Vichy kozmetička torbica koja sadrži hranjivu kremu za ruke te uzorke za njegu kože i kose primjenjenu njezi u menopauzi.*

* U kozmetičkoj poklon torbici, naime, pronaći ćete Vichy kremu za ruke 50 ml, Minéral 89 booster za osnaživanje kožne barijere 1,5 ml, Minéralblend hidratantni puder 1 ml i Densi-Solutions šampon 6 ml za povećanje mase kose.

Minéral 89 booster za osnaživanje kožne barijere

Sigurno je da se možete osjećati samouvjerenije uprkos dolasku menopauze i zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji vulkanske vode Vichy koja je po prvi put u koncentraciji od 89% udružena s hijaluronskom kiselinom prirodnog porijekla. Riječ je o Minéral 89 boosteru koji jača funkciju barijere kože u borbi protiv štetnih utjecaja zagađenja, stresa i umora. Minéral 89 namijenjen je svim tipovima kože, koji joj daje hidrataciju, bolji tonus, zdrav sjaj i blistavost, a nanosi se prije osnovne njege.

Minéralblend hidratantni puder

Hidratantni puder na bazi vode definitivno je nešto što dan za danom dovodi do poboljšanog stanja kože i smanjenja znakova umora. Uvjerili smo se da Minéralblend hidratantni puder ima laganu formulu prirodnog učinka prekrivanja, bogat je priznatim kozmetičkim aktivnim sastojcima: Vichy vulkanskom vodom, hijaluronskom kiselinom prirodnog porijekla i mineralnim pigmenatima. Pri nanošenju se besprijekorno stapa s kožom i omogućava da diše tokom cijeloga dana za 16-satnu blistavost.

Densi-Solutions šampon

Kako na kožu, menopauza se definitivno negativno odražava i na kvalitetu kose te količinu vlasi koje nerijetko postaju tanke, krhke, sklone pucanju i opadanju.

Oduševio nas je Densi-Solutions šampon za tanku i slabu kosu s problemom stanjivanja, jer osim što uklanja nečistoće s vlasišta, naročito revitalizira kosu od korijena. Kosi vraća jačinu i debljinu i namijenjen je posebno vraćanju gustoći kose. Jednom riječju, ovo je izbor za kosu zdravog izgleda.

Neovadiol proizvode i promociju pronađite u online apoteci na linku  https://www.superapoteka.ba/Vichy-Neovadiol

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti