Neobično, ali vrijedi isprobati: Palačinke s talogom crne kafe

Piše: Redakcija

Kuhar i autor Max La Manna živi prema motu „Zero Waste“ (bez otpada) i na svom Instagram kanalu objavljuje jednostavne i brze recepte kod kojih se ništa ne baca. Vjeran takvom načinu života, nedavno je objavio video za palačinke od taloga crne kafe.

Kako bi iskoristila ostatak taloga kafe, možeš ga integrirati u svoj sljedeći doručak u obliku palačinki. I ne brini, okus nije gorak, niti na bilo koji drugi način ne utječe na recept.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Max La Manna (@maxlamanna)

Sastojci:

35 g taloga crne kafe

200 g zobenih pahuljica

300 ml zobenog mlijeka (može i kravlje mlijeko)

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Martina 🥑 (@doyoulovehealthyfood)

Priprema:

Sitno samelji zobene pahuljice u blenderu da dobiju konzistenciju brašna. Zatim ih pomiješaj s praškom za pecivo, soli i zobenim mlijekom. Umiješaj talog kafe te miješaj dok sve ne dobije lijepu konzistenciju. Ako je tijesto previše ljepljivo i nije lijepo kremasto, dodaj malo mlijeka ili vode.

Stavi u tavu komadić maslaca ili malo ulja, zagrij pa isprži palačinke. Prži po jednu minutu sa svake strane da dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Zatim uživaj u njima s medom, javorovim sirupom ili džemom.

Izvor: Miss7

(I.J.)

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti