Masažom protiv celulita

Piše: E.Dž.

Anticelulitna masaža neće rastopiti vaše masnoće, ali pomoći će u smanjenju celulita ako se radi u kombinaciji s pravilnom prehranom i vježbanjem, te će povećati cirkulaciju krvi u pogođenim područjima. Donosimo savjete kako uraditi anticelulitnu masažu kod kuće

Losion

Obavezan je hidratantni losion koji se nanosi na područje prekriveno celulitom, kako bi ruke klizile s lakoćom. Masaža počinje na najnižoj tački i kreće prema srcu. Primijenite umjereni pritisak na kožu i izmjenjujte ove poteze:

  • Dugi zamašni potezi zglobovima prstiju, prstima ili dlanom
  • Ponovno kružno kretanje rukom
  • Gnječenje tijela hvatajući kožu palcem i prstima i masirajući je kružnim pokretima kao da je tijesto
  • Lagano uhvatite kožu između palca i prstiju i polako je odmaknite od tijela
  • Uhvatite kožu između palca i prstiju i lagano je povucite u svim smjerovima
  • Uvijek završite nekim opuštajućim širokim laganim udarcima

Pet minuta svaki dan

Masaža će biti bolja ukoliko se koristi alat za valjanje, s kuglicama, valjcima ili teksturom, za veću stimulaciju i da se ruke ne zamaraju. Kombinacija esencijalnih ulja poput crne paprike, ruzmarina, pelargonije i đumbira koje se stave u običan losion utjecat će dodatno na smanjenje celulita.

Crna paprika zagrijava i stimulira, ruzmarin je izvrstan za liječenje proširenih vena i celulita, pelargonija povećava limfnu drenažu i vrši detoksikaciju, a đumbir povećava cirkulaciju, ublažava bol, zagrijava i koristan je za liječenje modrica.

Potrebno je ponavljanje svaki dan najmanje pet minuta u svakom problematičnom području.

Tehniku nježnog štipanja ponekad je lakše raditi bez losiona.

Upozorenje 

Ne pritiskajte previše kožu, jer je to može oštetiti!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti