Primamljive usne: Vrijeme je za nježnost

Piše: I.J.

Njega usana je bitna u svako godišnje doba

Hidratacija

Dehidraciju možete spriječiti unosom dovoljno tekućine i prehranom u koju ćete uključiti mnogo svježeg voća i povrća. U slučaju poteškoća usne mažite češće za trenutni osjećaj umirenja i obavezno prije spavanja nanesite obilan sloj balzama, kako biste se probudili s mekanim usnama.

Slatki recepti

Za njegu usana od velike pomoći mogu biti i proizvodi iz kuhinje kao što su med, mlijeko, maslinovo ulje i puter. Nanesete li bilo koji od ovih proizvoda na usne i ostavite da djeluje 15 minuta, iznenadit ćete se koliko će vaše usne biti glatke, mekane i podatne, a crvenilo i peckanje postat će prošlost.

Svježa krastavica

Krastavica sadrži vitamine C i K, koji djeluju antioksidativno, te je bogata pantotenskom kiselinom, tj. vitaminom B5 koji hidratizira kožu. Utrljajte malu krišku svježe krastavice na usne i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Nakon toga isperite usne mlakom vodom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti