Junetina s umakom od paradajza

Piše: Redakcija

Malo ko ne voli dobro zapečenu junetinu, a posebno ako uz nju se doda neki sočan sos. U nastavku pišemo recept koji se brzo i lako sprema, a odličan je.

Sastojci:

700 gr junetine

vezica korjenastog povrća

povrtna kocka

Za umak:

300 gr luka

500 gr pelata

2 kašike šećera

povrtna kocka

Junetinu stavite kuhati u vruću vodu. Dodajte korjenasto povrće i povrtnu kocku.

Na ulju kratko počecite nasjeckani luk, dodajte nasjeckane pelate, šećer i povrtnu kocku. Dinstajte 15-20 minuta.

Meso narežite i poslužite s umakom od paradajza i kuhanim krompirom.

Savjet

Prije posluživanja narezanu kuhanu junetinu možete staviti u umak od paradajza i kratko prokuhati.

(E.Dž.)

Pročitajte još