Vrijeme je za Bikove: Zahtjevni suveren

Piše: Redakcija

Slavni američki filmaš George Clooney u horoskopu je Bik, rođen 6. maja 1961. Dobitnik je Oscara i dva Zlatna globusa. Nekada zakleti neženja i pravi mamac za žene pokleknuo je 2014. pred čarima Amal Alamuddin.

Inače, muškarca rođenog u znaku Bika ništa ne usrećuje više od saznanja da će se svakoga dana vratiti u udobnost i sigurnost doma i biti s voljenom osobom. Monotoniju, u kojoj je svaki dan gotovo isti, ne doživljava dosadnom, jer mu ne trebaju stalna uzbuđenja i akcija da bi bio sretan. Jednostavnost i uživanje u sitnicama za njega su neprocjenjivo blago.

Stabilna, lijepa veza, to je ono za čim Bik žudi. Nije mu dovoljno da žena bude fizički privlačna, nego treba da posjeduje i dobru dozu inteligencije. Za njega, prava žena ne mora samo da zadovolji izuzetno visoke kriterije ljepote, već treba da bude i dinamična, konkretna, sposobna da premosti, ne gubeći prisustvo duha, različite prepreke koje život nameće.

Ipak, još je zahtjevniji nego što izgleda. Iza blage i srdačne naravi, galantnosti, malih nježnosti, krije i neke male “zone rizika”, koje zajedničko življenje mogu da učine prilično teškim, posebno slobodoumnijoj ženi. Tvrdoglavosti se ne odriče ni zbog ljubavi, isto kao i neizlječive potrebe za štednjom, te svoje težnje da, kao veliki suveren, vlada cijelom porodicom.

Skoro nikada ne prestaje biti ljubomoran, pa u to ime od partnerke zahtijeva apsolutnu vjernost. Inače je zanimljiv, razigran, osjetljiv, pa i romantičan. Veliki je hedonist, ali i prijatelj, ljubavnik, muž i roditelj, koji odgovornost shvata ozbiljno. Voli osvajati, ali ako vas je već osvojio, potrudit će se da vas i zadrži. To njemu nije samo igra, jer želi životnog, pravog partnera.

Pročitajte još