Orijentalni make-up: Arapske tajne ljepote

Piše: E.Dž.

 

 Želite li znati tajnu ljepote, privlačnosti i tajanstvene moćiorijenta? Takav očaravajući šarm i izražajnost očiju žene Istoka postižu stavljanjem arapske šminke koja kombinira bojeod tamnih nijansi i crnih podloga. Arapski make-up je vrhunac umjetnosti šminkanja, može transformirati lice, a posebno naglašava oči.  Arapkinje za iscrtavanje očiju koriste drevnu kozmetiku – surmu, odnosno kohl i kayal, koji su načinjeni od potpuno prirodnih i zdravih sastojaka poput bademovog ulja, pa samim tim poboljšavaju vid i ojačavaju trepavice

Mnoge dobrobiti

Od davnina pa i danas surma se koristi najviše u estetske svrhe s namjenom da istakne ljepotu ženskih očiju, no ona se koristi i u poboljšavanju vida, ali pospješuje i rast trepavica.

Glamurozno i primamljivo

Arapkinje obično imaju velike i lijepe oči te znaju trikove kako ih još više istaći i načiniti glamuroznijim. Arapski izgled je vrlo atraktivan. Ali trebaju vam odgovarajući alati i šminka, kako biste stvorili orijentalni šarmantni izgled. To znači korištenje mnogo kohla, maskare i crnih podloga.

Kako se našminkati

Prvo morate prikriti tamne krugove, odnosno podočnjake ispod očiju. Preko oka nanesite kvalitetnu podlogu ili korektor.

Nanesite zlatnu sjenu na oko. Za ovo trebate imati odgovarajuću četku. Potom nanesite tamni kohl unutar oka.

Za sjenilo koristite ravnu četkicu. To će vam pomoći da postignete najbolje rezultate. Koristite kvalitetne boje, kako bi one mogle dodati veći intenzitet izgledu.

Na gornjoj i donjoj liniji trepavica dodajte deblju liniju tamne surme. Da biste stvorili maksimalni intenzitet, možete koristiti tečnu podlogu.

Zatim nanesite maskaru i ispunite obrve olovkom, kako biste ih načinili tamnijima. Na taj način ćete stvoriti pravilan arapski izgled.

Na kraju nanesite lijepu, svjetliju nijansu ruža.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti