Slojeviti desert od jagoda u čašama koji će vas oduševiti

Piše: Redakcija

Iskoristite sezonu jagoda za pripremu odličnih slastica!

Trifle je slatki engleski složenac koji se sastoji od komada biskvita, kreme od vanilije, tučenog vrhnja i voća. Posebna se pažnja pridaje slaganju slojeva jer se servira u velikim staklenim posudama na stalku. Ovaj desert neodoljivo podsjeća na trifle, ali biskvit je zamijenjen keksima, a klasična krema od vanilije brzinskom kombinacijom krem sira i umaka od jagoda.

Sastojci su dovoljni za četiri veće staklene čaše ili pak šest manjih. Naravno, možete pripremiti i klasični trifle u jednoj većoj posudi i na efektan način završiti porodični ručak.

Sastojci:

600 g jagoda + 100 g za serviranje

100 g šećera

200 g krem sira

450 ml slatkog vrhnja

60 g šećera u prahu

150 g keksa s maslacem

 

Priprema:

Jagode operite, očistite i narežite na male komade.

Prebacite ih u duboku tavicu, pospite šećerom i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.

Kad omekšaju dodatno ih zgnječite drvenom kašikom i prebacite u čistu posudu pa prekrijte plastičnom folijom. Pričekajte da se ohladi prije no što započnete pripremu kreme.

U velikoj posudi izmiksajte slatko vrhnje sa šećerom u prahu u čvrsti šlag.

U drugoj posudi izmiksajte krem sir pa mu dodajte četvrtinu pripremljenog (i ohlađenog) umaka od jagoda.

Kratko izmiksajte kako bi dobili jednoličnu smjesu pa kašikom umiješajte polovicu slatkog vrhnja.

Prebacite pripremljenu kremu od sira i jagoda u jednu slastičarsku vrećicu, a u drugu ostatak tučenog vrhnja.

Pripremite četiri čaše, grubo zdrobite kekse s maslacem i kreni s nizanjem slojeva po vlastitom ukusu.

Izvor: Miss7

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti