Brzinski tart od čokolade po receptu Marthe Stewart

Piše: Redakcija

Kad ponestane inspiracije za desert, potražite je na web stranici Marthe Stewart, apsolutne ekspertice za comfort food. Upravo smo tamo naišli i na jednostavan recept za tart s ganacheom od čokolade. Isplati se isprobati!

Sastojci:

3 žlice listića badema (cca 75 g)

6 kašika šećera

1 1/4 šoljice brašna (cca 160 g)

¼ kašičice soli

6 kašika hladnog maslaca (cca 90 g)

350 g čokolade (50 % kakaa)

300 ml slatkog vrhnja

1 kašičica ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrije pećnicu na 180 Celzijevih stepeni. Sitno sameljite bademe. Pomiješajte ih s brašnom, šećerom i soli pa ih dobro izmiješajte. Dodajte hladni maslac narezan na listiće pa dobro izradi rukama u mrvičastu smjesu. Prebacite tijesto u kalup s dnom koje se može odvojiti pa je pažljivo utisnite u dno i uz rubove. Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pusti da se u potpunosti ohladi. Zagrijte vrhnje pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok se ne otopi, a zatim umiješajte vaniliju. Prelijte ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pustite da se hladi sat vremena u hladnjaku. Poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje!

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još