Torta s bijelom čokoladom i jagodama koja se ne peče

Piše: Redakcija

Osim što se ne peče, ovu tortu jednostavno ćete spremiti u zamrzivač i čekati da se stisne. Dok čekate, vrijeme iskoristite za razmišljanje o dekoraciji. Dodati joj možete nožem ostruganu bijelu čokoladu, preljev od jagoda ili jednostavne, ali efektne svježe jagode.

Želite li pak dodatno obogatiti tortu, na dno možete dodati i usitnjene keksiće s maslacem. Ova torta idealna je za druženja s prijateljima na otvorenom, nakon dobrog roštilja. Zbog jednostavnih sastojaka i pripreme, idealna je za osvježenje za vrijeme proljetnih dana. Kad bolje razmislimo, mi bismo odmah pripremili dvije, za svaki slučaj.

Potrebno vam je:

6 žumanjaka

250 g šećera

250 g jagoda

750 ml vrhnja za šlag

250 g bijele čokolade

Priprema:

Istucite žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi. Operite jagode, uklonite listiće pa ih zgnječite vilicom. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima. Umiješajte i zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.

Izvor: Miss.gastro

(E.Dž.)

Pročitajte još