Sve o depilaciji šećernom pastom i zašto je bolja od depilacije voskom

Piše: Redakcija

Depilacija šećernom pastom je drevni oblik uklanjanja dlaka koji potječe iz Mezopotamije, Egipta i Grčke – tako da, uopće nije ništa nastalo posljednjih godina otkako se o njoj sve više priča. Tokom uklanjanja dlaka šećerom, ljepljiva zlatna šećerna pasta (sastavljena od samo tri sastojka: limunovog soka, šećera i vode) nanosi se na područje kože koje želite izdepilirati, a zatim se nježno uklanja tehnikom brzog trzaja.

Šta boli više: depiliranje voskom ili šećernom pastom?

I šećerna pasta i depilacija voskom uklanjanjaju dlake iz korijena tako da ćeš definitivno iskusiti neku razinu boli s bilo kojom od te dvije metode. Žene koje redovno depiliraju svoje pazuhe sa sigurnošću mogu reći da im je šećer bio ugodniji od depilacije voskom – nisu doživjele peckanje koje su naviknule nakon depilacije. Zbog potpuno prirodne formule i nježne tehnike, depilacija šećerom je u velikoj mjeri namijenjena upravo osjetljivoj koži, kao alternativa vosku.

Prag boli?

Bol je, naravno, subjektivna, ali šećerna pasta je manje bolna opcija uklanjanja dlaka, barem kad je uspoređuješ s drugim polutrajnim metodama kojima se dlaka uklanja s korijena. Naravno, šećerenje će boljeti više od brijanja britvicom, ali na ljestvici od jedan do deset razina boli kod šećera rangirana je na četiri, stražnji dio bedara i ruke najbolniji su dio postupka uklanjanja dlaka.

Uklanja li trajno šećer dlake?

Budući da “šećerenje” uklanja stvarni folikul dlake (tj. nije samo u razini površine), možeš očekivati ​​da će se tvoje dlake s vremenom prorijediti.

Može li se kod kuće raditi uklanjanje dlaka šećerom?

Ovo možeš potpuno sama isprobati kod kuće. Između dobivanja odgovarajuće konzistencije prilikom izrade vlastite šećerne paste, prvi pokušaj možda neće biti savršeno izveden postupak, a ni koža neće biti tolika glatka. Ali ako imaš vremena i volje, pobrini se da si opskrbljena sa svim potrebnim kao što je gotova šećerna pasta, tonik za piling i umirujuće rješenje za urastanje. Ali ako usput zapneš, upotrijebi malo vode za skidanje šećerne paste jer za razliku od voska koji zahtijeva sredstvo za čišćenje ili sredstvo za uklanjanje na bazi ulja, šećerna je pasta topiva u vodi i lako se čisti.

Recept za pripremu šećerne paste:

1,5 kg šećera

75 ml limunovog soka ili octa

75 ml vode

Na dno posude stavi šećer, ulij vodu i limunov sok tako da pokriju sav šećer pa psistavi na srednje jaku vatru. Nemoj previše miješati da se smjesa ne bi kristalizirala. Smjesa treba promijeniti boju u toplu boju meda, ne previše tamnu. Tad je maknite s vatre. Ako imaš kuhinjski termometar možeš gledati kad joj temperatura naraste na 115 °C i tada ju maknuti sa šporeta.

Kako se izvodi depilacija šećernom pastom?

Pasta se treba dovoljno ohladiti da se ne opečeš. Ruke moraju biti vlažne da se pasta za njih ne lijepi. Isprobaj kakva je smjesa: pod prstima bi se trebala rastezati i savijati poput karamele – i tako nekoliko puta. Ako je previše tekuća treba je vratiti na vatru, neka još minutu kipi. Uzmi ponovno ohlađenu pastu u količini jedne jušne žlice i oblikuje u kuglicu. Pasta se nanosi u suprotnom smjeru od rasta dlačica i tako odiže dlake od kože. Nanesi traku paste 3 cm široku i 15 cm dugu, slobodnom rukom zategni kožu, a drugom potegni pastu. Ne trebaju ti platnene krpice.

Može li se koristiti na licu?

Da, potpuno je u redu rezervirati termin za uklanjanje dlaka šećernom pastom na licu. Ipak, postoji jedno upozorenje: ako na licu koristiš retinoide ili kemijske pilinge, riskiraš oštećenje kože tijekom depilacije. također predlaže da preskočiš depilaciju ako imaš otvorene rane, osipe, modrice, otekline, opekline od sunca ili herpes, jer topla formula može opeći kožu, izazvati iritaciju, folikulitis i urasle dlake. I to nitko ne želi, zar ne?

Šta trebaš znati prije depilacije šećernom pastom?

Dva dana prije tretmana tretiraj kožu nježnim pilingom za tijelo kako bi pripremila to područje, a zatim kad se tuširaš na dan depilacije, izbjegavaj super vruću vodu, losion za tijelo i ulje za tijelo – u suprotnom tvoj će kozmetičar morati sve to ukloniti s kože prije nanošenja paste za šećer. Dođi na tretman u udobnoj širokoj odjeći, jer će svježe depiliranoj koži trebati prostora za disanje. Za glatku kožu trebaš imati strpljenja pa pusti da dlaka izraste otprilike četiri do šest tjedana dok naraste do minimalne duljine potrebne za depiliranje (to je približno veličina zrna riže za najbolje rezultate), ili ćeš jednostavno morati duže pričekati da bi zakazala sljedeću sesiju depiliranja.

Šta izbjegavati nakon “šećerenja”?

Ako želiš što glađe rezultate, morat ćeš pričekati najmanje 24 sata da se istuširaš, vježbaš ili seksaš. Svježe izdepilirana koža super je osjetljiva i izložena, tako da definitivno ne želiš prenjeti bakterije dok se koža smiruje. Također ćeš htjeti ponovno smanjiti temperaturu vode prilikom tuširanja u danima nakondepilacije, vrući tuševi su previše?

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti