Moćna i elegantna frizura: Veliki povratak ispeglane kose

Piše: Redakcija

Nakon mnogo godina u kojima su valovi i neukrotive lokne dominirale svijetom kose, dolaze sretniji dani za ljubiteljice savršeno ravnih linija, kao i za njihove ‘pegle’. Sudeći prema trendovima koji se mogu vidjeti na modnim pistama, u editorialima svjetskih modnih časopisa, ali i na glavama modnih it-djevojaka – nezaobilazan look iz devedesetih vraća se na velika vrata.

Lila Moss, kći legendarnog supermodela Kate Moss, nova je miljenica modne biblije Voguea, koja je na upravo snimljenom editorialu istaknula da će savršeno ispeglana kosa biti najveći trend nadolazećeg ljeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nafisa Tosh (@nafisatosh)


S ravnom kosom dolazi osjećaj moći i sofisticiranosti, bilo da je izravnata pomoću pegle za kosu i podijeljena na sredini ili da je razdjeljak pomaknut na stranu, a kosa ima takozvani ‘wet-look’ izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lila Grace (@lilamoss)


Trend modnih ikona

Povratak ovog trenda svojim dijelom može se zahvaliti i povratku estetike devedesetih na velika vrata, a prigrlile su ga i brojne druge poznate ličnosti poput Hailey Bieber.


I dok se devedesetih peglalo kosu na veliko, svakodnevno, danas u kontekstu godine koja je iza nas – ovakva uglađena frizura nosi i dodatne prednosti – osjećaj moći i preuzimanja kontrole. Vrlo lako se ovakva kosa može prilagoditi svakom stilu, osobnoj estetici i kvaliteti same kose.

Izvor:gloria.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti