Dječija moda – lijepa, čista i dostojanstvena

Piše: Mirela Kukan

Svako dijete mašta o velikom uspjehu i zašto mu to ne omogućiti

Sarajevska modna agencija za male manekene NovamaS nastavila je s radom poslije online časova koji su zbog pandemije Corona virusa organizirani i tokom proljeća. Mališani su, osim o modnim temama, bh. kreatorima, sarajevskoj modnoj sceni, na online časovima usvajali znanja o važnosti izgradnje samopouzdanja, uvažavanja i slobode govora.

– Ovi segmenti su veoma važni za mentalni razvoj djece. NovamaS i jeste mjesto gdje se svi osjećaju uvaženo, voljeno i imaju isti status i mjesto na modnoj sceni. Svako dijete mašta o velikom uspjehu i zašto mu to ne omogućiti? Djeca su putem fotografija pokazala kako vide modu u jednoj riječi. Ova moda koju mi preferiramo je lijepa, čista i dostojanstvena – kaže za „Azru“ Alma Musliović, vlasnica i direktorica modne agencije NovamaS.

Musliović: Segmenti važni za mentalni razvoj djece

Nakon raznovrsnih proba, plesnih koreografija s poznatom hip-hop instruktoricom Miom Hrustemović, učenja modnih pojmova na engleskom jeziku s Lejlom Dautbašić, časa s Mirjanom Deak, glumačkih mini predstava pod vodstvom Medihe Musliović, „Kid’s fashion daya“, fotografiranja za poznate brendove, te video i foto modne priče, došao je red i na Design by ‘A’… To su ljetne haljinice za djevojčice u raznim bojama i majice za dječake, upravo kako djeca vole, udobne, mekane s neobičnim printom.

– Želimo u svakom trenutku djecu učiniti sretnom. Ljubav i podrška su obostrane. Da bi se radilo, treba mnogo truda, volje, želje, ali treba se nešto i napraviti. Design by ‘A’ je do sada napravio sedam kolekcija za djecu, kako za zimu, tako i za ljeto – objašnjava Musliović.

Nakon popuštanja mjera zabrane, uvedenih radi zaštite od pandemije, planovi agencije su velika revija „BH craftsa“ i „Kids fashion day”, i to na otvorenom.

– Radujemo se svakom novom projektu kao da je prvi, a u proteklih sedam godina bilo ih je više od 50 – ponosna je Alma Musliović.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti