Otkrivamo tajne slavnih dama: Prepišite njihove trikove za ljepotu

Piše: E.Dž.

 

 

Poznate pripadnice ljepšeg spola, koje veći dio vremena provode na crvenom tepihu, važe i za osobe koje imaju veliko znanje o njezi kože lica i tijela, ali i ostalih beauty trikova. Definitivno imaju i specijalizirane timove kozmetičara, vizažista, vrhunskih frizera s dugogodišnjim iskustvom, ali ponešto rade i same i rade to odlično. Otkrili smo male beauty tajne rituale slavnih dama

 Piling s talogom od kafe Halle Berry

Ona ima prekrasnu kožu, a njen trik je jednostavan. Talog kafe koristi kao piling za sprječavanje celulita, koji, također, povećava protok krvi, istovremeno zaglađujući kožu. Utječe i na cirkulaciju.

Ljubičasti šampon Lady Gage

Lady Gaga zna da, ako želite zadržati svoje plave pramenove u tip-top obliku, trebate koristiti ljubičaste šampone, kojim ćete održati svoju kosu plavom i bez žutih tonova.

 Njega lica pčelinjim otrovom Kate Middleton

Tajna lijepe kože Kate Middleton je u pčelinjem otrovu. Kada otrov dođe u kontakt s licem, koža reagira kao da je ubodena i automatski se napuše. Ovaj tretman također pomaže u zacjeljivanju ožiljaka, akni, poboljšanju teksture kože i smanjenju bora. Fenomen je nazvan “prirodnim botoksom”.

Sredstvo za uklanjanje šminke Rachel Bilson

Rachel skida šminku vazelinom. Kaže da to brzo i lako uklanja make-up s lica nakon dugog dana. Ne samo da je vazelin brz način uklanjanja šminke, već je nježan i za kožu te ultrahidratantan.

 Balzam za prekrasne oči Mirande Kerr

Miranda Kerr poznata je po svojim prelijepim plavim očima, a njena tajna je malo neobična. Supermodel kaže da koristi prozirni balzam za usne kao sredstvo za isticanje očiju.

 Dječiji zaštitni faktor za Shakirinu kožu

Shakira zna koliko je važno imati kožu koja je uvijek zaštićena od Sunca. Umjesto kreme za sunčanje za odrasle, koristi dječiji zaštitni faktor (SPF), koji je jači od većine zaštitnih faktora za odrasle.

 Preslatke lokne Catherine Zeta-Jones

Teško je povjerovati, ali ona za svoje prekrasne lokne koristi pivo. No, ipak, trik za ispiranje kose s pivom postoji već neko vrijeme. Pomaže u sprječavanju opadanja kose zbog vitamina B i aminokiselina, a alkohol pomaže u uklanjanju nakupina.

Lice bez bora Jennifer Aniston

Nije nepoznanica da lice Jennifer Aniston izgleda nevjerovatno mladoliko. Pa, šta ona čini da to izgleda tako dobro? Jennifer kaže da svake večeri nakon skidanja šminke stavlja malo vazelina ispod očiju i kune se da to sprječava bore.

Pune usne Mariah Carey

Tajna  punijih usana je jednostavna, a i Mariah Carey je velika obožavateljica ovog trika.  Ekstrakt mente miješa u svoj omiljeni sjaj za usne prije nego što ga nanese. Menta povećava cirkulaciju i omogućava lakši protok krvi do usana, što ih zauzvrat podiže.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti