4 najčešće greške u pripremi palačinki

Piše: Redakcija

Bez obzira koje palačinke preferirate neka su pravila univerzalna, a univerzalne su i neke greške koje se mogu napraviti tokom pripreme. U nastavku pišemo najčešće greške zbog kojih palačinci ne budu baš najbolji.

Previše miješanja

Smjesu se ne smije previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinci u konačnici biti gumenasti.

Premalo strpljenja!

Tijesto za palačinke trebalo bi kratko odstajati. Kako bi bile savršene, smjesu treba pokriti  i pustiti da stoji do pola sata.

Nedovoljno zagrijana tava

Ako tavica nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću. Potrebno je testirati temperaturu premijernom, malom palačinkom.

Prečesto okretanje palačinki

Greška je okretanje tave sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je posebno bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu.

Izvor: Miss7

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti