Tajne o vezi ili braku koje ne bismo smjeli otkriti ni najboljoj prijateljici

Piše: Redakcija

Većina stručnjaka smatra da bi neki detalji iz ljubavne veze ili braka ipak trebali ostati između partnera i ne bismo ih smjeli dijeliti s drugima, čak ni ako se radi o najboljim prijateljima.

Mnogi od nas imaju potrebu ispričati sve probleme svojim prijateljima. Bez obzira na to kakve je prirode problem, osjećamo se bolje kada se povjerimo onima koji nas najbolje razumiju, a najčešće ipak razgovaramo o ljubavnim problemima.

Međutim, mnogi stručnjaci smatraju da bi neki detalji iz veze ipak trebali ostati između partnera i ne bismo ih smjeli dijeliti s drugima.

Svađe s porodicom svog partnera

Svi ponekad imamo neku zamjerku na ponašanje njegove porodice, ali to bismo trebali zadržati za sebe. Ljudima je u prirodi da zauzmu defanzivni stav kada je u pitanju njihova porodica, a vi nikada ne možete znati hoće li komentar koji ste nekome ispričali u povjerenju doći do partnera ili njegove porodice i izazvati zamjeranje.

Partnerova seksualna fantazija

Fantazije bi trebale biti tajna jer se radi o najintimnijem dijelu seksualnog života. Ponekad partnerima trebaju godine da bi ih povjerili i očekuju da to ostane vaša zajednička tajna, a ne tema rasprava.

Privatna informacija

Molim te da ovo ostane među nama – rečenica je koja nas obvezuje na čuvanje tajne. Bez obzira na to o čemu se radi, ako nas partner zamoli za diskreciju, onda smo dužni poštivati njegovu želju.

Neugodne situacije

Informaciju o lošem zadahu ili nogama neugodnog mirisa zadržite za sebe. Tačnije, na pristojan način recite partneru šta vam smeta jer bi to trebao čuti samo on, a ne vaše prijateljice. U pitanju su problemi koji se mogu riješiti i nema potrebe za stvaranjem neugodnih situacija, pogotovo ako se radi o stvarima zbog kojih se partner ionako osjeća nesigurno.

Izvor: Zadovoljna.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti