Tretman zaleđivanja lica novi je beauty trend: Je li siguran i koje koristi donosi?

Piše: Redakcija

Instagram

Dermatologinja Ava Shamban iz Los Angelesa, i Joanna Czech, poznata estetičarka iz New Yorka, kažu da je u većini slučajeva tretman zaleđivanja lica siguran. Riječ je o pokrivanju lica ledom kako bi se koži vratila potrebna svježina.

– Ovaj tretman ne bih preporučila samo ako imate jako osjetljivu kožu, jako reaktivnu ili neka stanja poput rozaceje – rekla je Shamban.

Koje su koristi ovog tretmana?

Zaleđivanje lica uzrokuje podizanje krvi ispod kože prema površini, pa je nakon tretmana prisutan sjaj lica i zategnuti izgled kože. Zaleđivanje lica može imati višestruke koristi, od uklanjanja natečenosti do smirivanja upaljene kože. Volim ovaj tretman napraviti ujutro kako bih smanjila otekline oko očiju. Također je korisno za smirivanje nadražaja – rekla je Czech.

Hladnoća također može smiriti bilo kakvu iritaciju ili svrbež, a nekim ljudima može pomoći kod akni i stezanja pora – dodala je Shamban.

Kako se radi ovaj tretman?

Važno je da hladni roler pomičete po područjima koja želite tretirati i ne držite ga predugo na jednom mjestu, jer to može prouzročiti opekline od leda, upozorava Czech.

Shamban preporučuje da kupite hladne rolere ili valjke umjesto da koristite neke iz vlastite radinosti jer je većina kupljenih izrađena od nehrđajućeg čelika i preko čelika imaju plastiku ili silikon koji upijaju i održavaju hladnoću dovoljno dugo da se aktiviraju blagodati za kožu, istovremeno štiteći je od opekotina.

Izvor:24.sata.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti