Koža je na području vrata vrlo tanka, treba je dobro njegovati

Piše: Redakcija

Instagram

Na nastanak bora na vratu utječe i naš način ponašanja, odnosno spušteni položaj glave kad gledamo u zaslon mobitela, a od najboljih krema stručnjaci predlažu onu sa zaštitnim faktorom.

– Iako su lice i vrat povezani, starenje vrata je drugačije jer je on poput zgloba, stalno ga pomičemo, stoga je logično da na njemu nastanu nabori i bore – istaknuo je američki plastični kirurg Andew Paul Ordon.

S vremenom se u koži kolagen i elastično tkivo raspadaju, to je prirodan proces, koji dodatno naglašavaju bore i opuštenost kože na vratu. Ovi procesi uglavnom kreću već tokom dvadesetih godina života, a dodatno ih pojačavaju način života i loše navike kao što je pušenje.

– Pokreti vrata gore-dolje i općenito gledanje u zaslon, spuštene glave, dodatno pojačavaju starenje kože vrata  – dodaje ljekar.

Pretjerano sunčanje također loše utječe na starenje kože, odnosno ubrzava ga, pa je tako i na području vrata. Zato ljekari ističu važnost korištenja krema sa zaštitnim faktorom i na vratu.

Ako imate kremu sa zaštitnim faktorom za lice, možete je namazati i na vrat, odradit će ulogu.

Još jedno sredstvo prevencije preuranjenog nastanka bora i ovješenosti kože na vratu su kreme koje hidratiziraju, a tu su i razne formule s retinolom, slavnim anti-age sastojkom.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti