Vrijeme je za Blizance: Mentalno superiorni ljudi

Piše: Redakcija

Kylie Minogue  rođena je 28. maja 1968. u Melbournu. Ona definitivno zna kako iskoristiti situaciju, kao što je to pokazala svojom muzičkom karijerom, ili izvući najbolje iz loše situacije, a učinila je to oporavljajući se od karcinoma dojke 2005. godine. Rođena je u spretnom i promjenjivom znaku Blizanaca.

Orijentaciono, od 23. maja do 22. juna traje vladavina Blizanaca, trećeg po redu, a prvog zračnog znaka Zodijaka, kojim vlada planeta Merkur. Pokretljivost njihovog elementa zraka i konkretnost zemlje, dva su suprotna elementa koja žive u njima, čineći ih okretnim i eklektičnim.

Nemoguće ih je dugo vezati za jedno mjesto ili jednu ideju. Uspijevaju na gotovo svakom polju i sigurno nisu trivijalne osobe.

Ekspanzivni su, ekstrovertni, komunikativni, zaljubljeni u život. Nisu stvoreni za usamljenost, meditaciju, tišinu i koncentraciju da bi zaronili u najskrovitije dijelove svoje duše. Više vole veseo i bezbrižan način života, sve situacije i aktivnosti koje im dozvoljavaju da budu u kontaktu s ljudima, kako bi govorili, razgovarali, otkrivali njihove velike i male tajne.

Ovo je znak intelektualnih, briljantnih, mentalno superiornih ljudi. Njihova je treća kuća Zodijaka, a u njoj je intelekt jači od osjećanja. Skloni su glatko odbaciti tuđe mišljenje ili ne priznati nečiji rad, i to bez ikakvog objašnjenja. Ne podnose ni monotoniju ni ljude za koje misle da su dosadni. Ponosni su kad uspiju impresionirati sagovornika.

Ljudi su im potrebni, ali ne zato što se plaše samoće, koliko vole da provjeravaju sebe, da sebe stave na probu. Za Blizance je posebno stimulativno da utonu u vječni priliv ideja, mentaliteta i položaja koji su  drugačiji od njihovih. Dosadna su im pravila i drevni običaji. Originalni su i hiroviti, vole da idu uporedo s vremenom, pa i da su ispred njega.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti