Influenserica u kostimu: Muškarci zgroženi, žene oduševljene

Piše: Redakcija

Navikli smo da na Instagramu gledamo isključivo dame koje izgledaju savršeno – lice bez ijedne nepravilnosti, frizura kao iz salona, našminkane, sređene… Takve fotografije ne donose ništa dobro, već samo pritisak ženama da uvijek izgledaju kao sa naslovnice, što realno nije moguće.

Ali srećom, ima i onih koje pokazuju drugu stranu medalje. Georgie Clarke je Instagram influenserica koja ima više od 700.000 pratilaca, kojima redovno pokazuje kako zapravo izgledaju žene, a kako sve izgleda na ovoj društvenoj mreži.

Ovog puta skrenula je pažnju na jednu situaciju u kojoj će se prepoznati gotovo sve žene.

– Budimo realni – svaka žena zna da prvi dani ciklusa donose i jednu stvar – nadutost – napisala je ona uz fotografije, na kojima je vidimo najpre u “Instagram izdanju”, a zatim i sa stomačićem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Georgie Clarke (@georgie.clarke)

– Jela sam čokoladu za doručak, ručak i da, jest ću je i za večeru. Možda ću svemu tome dodati i toplu čokoladu prije spavanja? Kriza za slatkišima je STVARNA. Znam da vam je teško kada ste naduti i osjećate se uznemireno, ali sjetite se da je to prirodno – poručila je.

Ona je pozvala dame da budu blaže prema sebi kada su nadute, te da se zbog toga ne osjećaju loše jer “nadutost je prirodna za ljude, bez obzira na to kakvog oblika i veličine vam je tijelo”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Georgie Clarke (@georgie.clarke)

Također, savjetovala je da u danima kada su nadute, žene ne donose odluke da “od sutra drže dijetu”, već je pozvala sve da normaliziraju svoja tijela, nadutost, simptome menstruacije, da prije svega budemo bolji prema sebi.

Žene su oduševljene ovim njenim gestom na Instagramu i uglavnom joj zahvaljuju što stvari prikazuje kakvim jesu.

“Lijepo rečeno”, “volim što uvijek prikazuješ realnost”, “baš se tako osjećam ove sedmice, hvala na podsjetniku”, “kada bi samo više influensera dijelilo svoje prirodne fotke, muka mi je više od lažne savršenosti svuda”, neki su od komentara koje je dobila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Georgie Clarke (@georgie.clarke)

Naravno, ima i onih, većinom muških, koji izražavaju zgroženost, ali Georgie Clarke se ne obazire.

Izvor:Srbija danas

(M. K.)

Pročitajte još