Super popularna frizura iz 90-ih se vratila u modu

Piše: Redakcija

Trendovi neprestano dolaze i odlaze. Ali trendovi iz 90-ih ove se godine u velikoj mjeri se vraćaju. Vidjeli smo bezbroj poznatih i utjecajnih osoba, od Hailey Bieber do Emme Chamberlain, kako nose ovu frizuru koja je postala popularna u frizerskim salonima. U posljednje vrijeme vidimo oživljavanje nekih kultnih trendova ljepote iz tog doba i zaista nam se sviđaju. Jedna frizura, posebno se ističe u povratničkim trenovima.


Sjećate se Cher Horowitz i njene lepršave kose iz filma Djevojke s Beverly Hillsa? Pa, voluminiozna paperjasta kosa se vratila i čini se kako je ovdje da ostane.

Evo svega što o ovoj frizuri trebate znati. Uz to, donosimo nekoliko savjeta kako postići ovaj izgled kod kuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Blog by Hina (@hina.blogs)

Vidimo odakle dolazi ovo ime. Stil se zasniva na volumenu i razbarušenosti. Što je kosa puhastija i razbarušenija, to bolje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eleonora (@elemgr)

Korak 1: Pripremite sve potrebno, trebat će vam fen, četka, češalj i sprej za zaštitu od topline (jer niko ne želi kovrdžave, oštećene niti). Frizeri preporučuju da za početak počnete s mokrom kosom i pripremite je regeneratorom koji se ne ispire.

Korak 2: Zatim podijelite kosu na ravnomjerne dijelove i pošpricajte sredstvom za zaštitu od topline.

Korak 3: Omotajte svaki dio kose oko okrugle četke i usmjerite zrak iz fena prema korijenu. Počnite od korijena kose, a završite uvijanjem vrhova. Željet ćete da se krajevi preokrenu prema unutra, gotovo kao da su bili uvijeni. To možete postići i drugim alatima poput uvijača ili pegle.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Korak 3: Upotrijebite čičak valjke kako bi dodali još veći volumen svakom odjeljku.

Korak 4: Jednom kad se kosa ohladi, uklonite kopče ili valjke i četkajte kosu prema unutra. Još jedan savjet za maksimalno pahuljastu kosu je mahanje glavom gore-dolje – kao da ste glavni pjevač u rock sastavu.

Korak 5: Dovršite tako što ćete pošpricati lakom za kosu kako bi sve ostalo na mjestu, no nemojte pretjerati s lakom!

Izvor: Miss 7

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti