Želite skratiti kosu? Probajte ovu popularnu ljetnu inačicu bob frizure, nećete požaliti!

Piše: Redakcija

Ljeto samo što nije zakucalo na vrata, a vi ste njegov dolazak odlučili iskoristiti kao sjajan argument da pokucate na vrata svog frizera? U tom slučaju predlažemo da se odvažite i isprobate  slojeviti bob!

Stručnjaci za kosu napominju kako je riječ o najbezbolnijem prijelazu s duge na kratku kosu te optimalnoj soluciji za sve one koji priželjkuju transformaciju izgleda bez drastičnih rezova. A budući da se radi o opuštenoj frizuri lišenoj težine i tupih završetaka, ona je idealna za ljetne dane pred nama!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chris Jones (@chrisjones_hair)


“Bob je vječni klasik! Ali ono zbog čega posebno volim njegovu slojevitu inačicu jeste to da se jednostavno može prilagoditi svakom obliku lica. Svjež je, teksturiran i lago ga je za održavati”, kazao je za Glamour frizer Mark Leeson. Također, veliki plus krije se i u podatku kako je riječ o postepeno šišanoj frizuri! Naime, upravo se ona svrstava u četiri frizure koje zahtijevaju minimalno održavanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ANGELINA QUIALA DAWSON (@x_o_a)

Ovu konstataciju je potvrdio i Mark Leeson koji preporučuje rezervaciju redovitog šišanja svakih 8-12 tjedana (ovisno o tome koliko brzo raste tvoja kosa) i korištenje profesionalne njege, posebno ako dodaješ pramenove u svoj slojeviti bob kako bi njima uokvirili lice. “Zdrava kosa započinje zdravim vlasištem”, geslo je kojeg se uvijek drži ovaj stručnjak za oblikovanje kose.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julie Holbrook|UT|Short Cuts (@headrushdesigns)

Poznato je kako održavati slojeviti bob, no što je s njegovim oblikovanjem? I ono je više nego jednostavno! Uspješno se može izvesti tako da pri feniranju koristiš okruglu četku te po završetku sušenja određenim preparatima (ili alatima) blago podigneš korijen za dodatni volumen.

Izvor: Miss7

(I.J.)

 

Pročitajte još