4 pokreta s kojima ćete potaknuti rast kose

Piše: Redakcija

Većina nas voli masaže i upravo su masaže mnogima omiljeni način opuštanja. Zbog užurbanog načina življenja rijetko ko ima vremena posvetiti sebi pažnju i priuštiti si masažu. No koliko uživamo u masaži tijela toliko, ako ne i više, uživamo u masaži tjemena.
Masažu tjemena vjerovatno si priuštite jedino kod frizera no promijenite tu naviku i u svojoj rutini za njegu kose dodajte i masažu tjemena jer upravo ona ima mnogo benefita za vašu kosu. Osim što poboljšaju tonus kože tjemena, ona pridonosi povećanoj opskrbi folikula dlake krvlju, efikasna apsorpcija hranljivih sastojaka također je prednost masaže tjemena, kao postizanje sjaja u kosi, ali i njezinog lijepog i zdravog izgleda. Još jedan benefit je i brži rast kose.

Kako masirati tjeme kako bi potaknuli rast kose?
Prvenstveno je bitno nanijeti vaše omiljeno ulje, mi vam preporučujemo kombinaciju kokosovog, maslinovog i ricinusovog ulja.
Prvi pokret jesu veliki cirkularni krugovi. Zarijte svoje prste u kosu i velikim kružnim pokretima masirajte cijelu površinu svog tjemena. Drugi pokret jesu mali cirkularni krugovi. Usredotočite se na liniju oko lica odnosno kraj to jest početak tjemena. Za sljedeći pokret potreban vam je češalj sa zupcima. Treći pokret radite pomoću češlja tako da zarijte češalj u kosu i lagano ga povlačite po cijeloj površini tjemena. Zadnji pokret masaže jest taj da kosu razdvajate po razdjeljcima počevši s jedne strane prema drugoj.
Svaki od ovih pokreta radite između 30 i 60 sekundi i budite redovni s masiranjem svog tjemena.

Izvor: wall.hr

(L.B.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti