Najbolje ljetne frizure za bezbrižne dane pred nama

Piše: Redakcija

Kada je u pitanju stiliziranje naše kose u ljetnim mjesecima, trudimo se birati frizure koje će maknuti kosu s lica, vrata, leđa i tako nas malo rashladiti, a opet biti dovoljno elegantne da ih možemo nositi kroz dan. Ako pak nosimo raspuštenu kosu, poželjno je da frizura sa što manje truda izazove wow moment. Ovisno o tvom tipu kratke, poluduge ili duge kose postoje razne praktične ljetne frizure.

Niska punđa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy Baines (@amybaineshair)


Niska punđa osim što je savršen izbor za ljetne vruće dane, idealan je odabir za svečane prilike poput vjenčanja. Kada temperature prijeđu 25 stupnjeva još je teže tražiti opcije u kojima kosa neće smetati te one frizure koje se neće lako “uništiti” tijekom dana i večeri. Baš kao što za svečanije prigode tijekom toplije sezone biramo lepršave materijale koji nas neće sputavati tako i tražimo frizuru koja će lijepo podići kosu i istaknuti lice. I, naravno, spriječiti dodatno znojenje i rastapanje make upa. No za razliku od zastarjelih verzija koje su utopljene u litrama laka za kosu, nove verzije rade se tako da izgleda kao da si ih sama spontano napravila u nekoliko sekundi. Naravno, to je daleko od istine – za ležernu i razbarušenu punđu treba itekako potruditi ili još bolje, napore prepustiti omiljenom frizeru.

Visoki rep s pletenicama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy Baines (@amybaineshair)


Rep s pletenicom je frizura koju možeš kombinirati za brojne prilike, a ako smatraš da bi ovakva frizura mogla smetati zbog zatezanja, uvijek možeš pokušati sa spuštenim repom.

Riblji rep


Svaka djevojka koja je vlasnica duge kose voli isprobavati razne alternative repova, a osobito opcije s pletenicama jer otvaraju lice. Kosa s pletenicama vrlo je popularna još od antičkih vremena, a danas ih biraju obične žene jednako kao i slavne osobe na crvenom tepihu. Riblji rep može izgledati posebno zavodljivo i ženstveno, bilo da se radi o poslovnim ili svečanim prilikama.

Pletenica i ‘messy bun’ na vrhu glave


Ovo je jedna od omiljenih varijanti nošenja pletenica brojnih poznatih dama, a stilisti za kosu preporučuju je žena s kraćom te poludugom kosom.

Beskrajna pletenica zavezana maramom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kathleen (@kathleen_hair)


Trake i marame u kosi ljeti su nam omiljeni modni dodatak. A kako i ne bi kad su toliko slatke i praktične! Ovaj chic ukras nositi možemo uz različite frizure, odjevne kombinacije i u različitim prilikama, a znaju to i slavne dame i obožavateljice mode. Raspuštena kosa, visoki rep, mala i simpatična punđa – marame ih sve vole!

Izvor:miss7

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još