5 modnih pogrešaka koje radite tokom ljetnih mjeseci

Piše: Redakcija

Za „stilsko ljeto“ se pravi modni stručnjaci drže malih modnih pravila koje ste – uglavnom nesvjesno – sigurno već više puta prekršili.

Biranje pogrešnih materijala

Odjeću od sintetičkih materijala imamo svi (više ili manje) kod kuće. Ljeti koža slabije diše ispod tih materijala i znatno se više znojimo. Ljetna odjeća mora biti lagana i prozračna. Pamuk, svila, lan i šifon su nam stoga najbolji prijatelji u ljetnim danima.

Nošenje pogrešnog donjeg veša

Kao što je već napisano, ljeti moramte biti prozračno odjeveni. Razlog više da nosite odgovarajući donji veš. Na primjer, zbog preuskih gaćica ili grudnjaka mogu nastati ružne udubine koje su vidljive kroz odjeću. Boja je također odlučujuća: ako se donji veš vidi kroz laganu ljetnu odjeću, cijeli izgled djeluje nekako jeftino. Stoga crno donje rublje nije baš dobrodošlo ljeti.

Čudnovate kombinacije boja

Konačno je ljeto i sada možete kombinirati više boja. Bye, bye dosadna zimska odjeća – pozdrav, šarena ljetna! Međutim, prije nego pretjerate sa žarkim bojama, treba misliti na neka pravila. Općenito vrijedi: nemojte kombinirati više od tri različite boje. Još jedan sjajan trik je da se držite iste porodice boja. Na primjer, ako ćete pomiješati tamnoplavu s tirkiznom i svijetloplavom, izgled će biti vrlo harmoničan. Ostalom: bijelo je ljeti uvijek poželjan partner u svim kombinacijama – za sve šarene ljetne boje.

Previše accessoiresa

Ljeti stalno nosimo sunčane naočale – to je jasno. I onda još šešir i malo nakita. I da, torbicu za mobitel i novčanik. I to već izgleda kao da smo orobile cijeli štand sa suvenirima. Kako ne bismo djelovale prenatrpano, treba stati na kočnicu te dobro razmisliti koji accessoires doista trebamo. Manje je više!

Nošenje pogrešnog broja

Zadnji tren si naletjela na rasprodaju i kupile ste preuske komade odjeće. Sada se ti komadi s rasprodaje nalaze u nekom zakutku ormara. Zato uvijek morate procijeniti što kupuješ – naime, ako ti odjeća dobro stoji, svaki look izgleda sjajno!

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još