Prozračni bob: Lepršava verzija popularne frizure idealne za ljeto

Piše: Redakcija

 

Iako se možda tako ne čini, dobro napraviti jednostavnu frizuru zahtijeva znanja i vještine. Bitno je paziti na proporcije, ravnotežu, strukturu.

Profesionalci za kosu godinama se usavršavaju kako bi s našom kosom radili prava mala čuda. Paze nacrte lica, strukturu kostiju, teksturu kose. Svaki klijent priča je za sebe, a frizeri kod svakog klijenta znaju gdje i koliko kose odrezati da bi konačni rezultat bio izvor zadovoljstva za sve strane.

Jednom kada pronađete čarobnjaka koji će znati vrhunski ošišati vašu kosu, uštedjet ćete i vrijeme koje inače trošite na njezino oblikovanje, afrizura koja je uvijek dobar odabir je bob.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polina Podpletennaya🐋 (@pollyhey)


Redovito se pojavljuju neke nove verzije ove megapopularne frizure, a jedna koja će izgledati savršeno u ljetnim mjesecima jeprozračni bob. Ovo ime dobio je zbog slojeva i oblikovanja koji ga čine laganim, prozračnim i frizurom koja prkosi gravitaciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polina Podpletennaya🐋 (@pollyhey)


U osnovi, radi se o klasičnom bobu kod kojeg je lako postići volumen zahvaljujući slojevima.

Osobe s gustom kosom trebat će ukloniti dio “težine” kako bi lakše postigle željeni izgled, dok će onima s tanjom kosom biti dovoljan tupi rez i dobar sprej za volumen/učvršćivanje.

Suptilni slojevi pomoći će u postizanju dodaTnog volumena. Jedva vidljivi slojevi će naime oživjeti frizuru i potaknuti podizanje i pokretanje korijena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristina Khoronzhuk (@khkris)


Ovisno o tipu kose, nekima će biti dovoljno osušiti kosu za prekrasan izgled, dok će se neki ipak trebati primiti fena i četke. Za postizanje najboljeg izgleda, koristite okruglu četku promjera oko 32 mm.

Prilikom sušenja kose”zbunite” korijenje tako da kosu prebacujete s jedne strane na drugu. Možete to činiti s glavom okrenutom naopako. Radi se o sjajnom triku za postizanje volumena koji je najbitniji detalj ovog boba.

Izvor:zadovoljna.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još