Zlata vrijedne preporuke: Osnovna pravila za šminku na plaži

Piše: L. M.

Kada idete na plažu, posljednja stvar o kojoj trebate brinuti jeste šminka koja se topi na licu. Srećom, postoji način da se to izbjegne i da se šminka na visokoj temperaturi održi postojanom Ovo je pet zlatnih savjeta ukoliko ste odlučile da na plažu idete našminkane

1. Birajte lagane pudere

Teški puderi su definitivno prva stvar koju trebate izbjegavati ako odlazite na plažu sa šminkom. Glamurozni izgled sigurno nije poželjan, a teški puderi, također, zatvaraju pore i onemogućavaju koži da diše. Zato najradije birajte BB kremu, koja u sebi sadrži i zaštitni faktor od Sunca. Kremu samo nanesite prstima i utrljajte na lice. Dobit ćete sjajnu i blistavu kožu, a nećete morati brinuti da li će vam se puder rastopiti ili izgledati neuredno.

2. Kremasti bronzer ili rumenilo

Ne brinite, ne morate se odreći omiljenog bronzera i rumenila na plaži.  No, zato isprobajte krem ​​varijante. Za bronzer možete čak isprobati podlogu koja je četiri nijanse tamnija od vaše uobičajene.  Obavezno nanesite vrlo malu količinu bronzera ili rumenila, jer ćete na taj način postići potpuno prirodan izgled.

3. Neutralne sjene za oči

Imajući u vidu jaku Sunčevu svjetlost na plaži, najbolje je da birate neutralne palete sjena, jer ćete na taj način uspjeti održati svježinu na licu. Potražite neutralne nijanse koje odgovaraju vašem tipu kože, a najbolje da birate neke ljetne, svijetlo roze ili bež boje.

4. Vodootporna maskara

Osnovni savjet za šminku na plaži jeste da birate vodootpornu maskaru. Nakon nekoliko sati provedenih na Suncu, obična maskara će se istopiti i dobit ćete izgled koji ne želite. Zato obavezno koristite vodootpornu maskaru, a, ukoliko želite, možete i vodootpornu olovku za oči.

5. Ne stavljajte karmin

Ukoliko stavite kremasti ruž na usne na plažu, nakon nekoliko sati one će ispucati i izgledat će neuredno i nezdravo. Zato preporučujemo da umjesto karmina birate neki balzam u boji, koji će vaše usne zaštititi od Sunca i dati vam prirodni sjaj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti