Ljetni trendovi koji će dom učiniti bajkovitim

Piše: L. M.

Ljeto je uveliko stiglo, a s toplim danima došlo je i vrijeme koje dozvoljava igranje s dizajnom, bojama i uređenjem prostora. Donosimo neke od ljetnih trendova dizajna interijera koje vrlo lako možete slijediti, a u vaš dom će unijeti svježe vibracije, nove ideje i više energije.

PRIRODNI MATERIJALI

Korištenje prirodnih materijala u dizajnu interijera nikada ne izlazi iz mode. Prirodne materijale sada koristimo na zanimljiviji način nego ikad prije, a toliko je detalja koji će u vaš dom unijeti prirodan izgled. Izvrsni su za dodavanje teksture vašem dizajnu. U prostoriju možete dodati nekoliko ručno izrađenih jastuka ili tepiha koji će učiniti da prostorija diše i izgleda svježije. Također, umjesto običnih zavjesa možete koristiti zavjese od prirodnih materijala, koje su u posljednje vrijeme hit i među poznatima.

RETRO STIL

Retro je definitivno nova moda kad je riječ o ljetnom dizajnu interijera. Razmislite o cvjetnim uzorcima, tkaninama i dezenima koje su koristile naše bake. Ovakav stil možete iskombinirati s modernim dizajnom i zasigurno ćete oduševiti svakoga ko ugleda vašu sobu.

MORSKI DIZAJN

Plava i bijela su prve boje koje asociraju na more. Zato ovog ljeta svoj prostor možete ukrasiti upravo tim bojama. Kombinacija plave i bijele s ostalim bojama u vašoj prostoriji idealan je način za razbijanje monotonije i dodavanje života u dizajn prostora, a dodavanje prirodnih materijala kao što je drvo učinit će veliku razliku u vašem dizajnu.

TROPSKI TRENDOVI

Ljeto je posvećeno svijetlim bojama i svježim vibracijama, a trendovi tropskog dizajna interijera 2021. to u potpunosti obuhvataju. Od navlaka za jastuke s uzorkom ananasa i zavjesa s temom citrusa do tapeta i presvlaka s tropskim palmama, tropski trendovi su zasigurno aktuelni i ove sezone.

BIJELO, BIJELO, BIJELO

Poznato je da bijela boja u svakom obliku uvijek izgleda otmjeno. Bijela uljepšava svaki prostor i pomaže vašoj sobi da izgleda elegantno. Nemojte se bojati svijetlih boja, jer na tržištu postoji obilje materijala koji su otporni na mrlje, baš zato iskoristite ovo ljeto i dodajte svom domu dašak bijele čistoće. Ali, ako je osnova bijela, slobodno se poigrajte i s drugim bojama i detaljima.

PASTELNE BOJE

Pastelne boje ove sezone su pravi pogodak. Ne moraju biti dosadne ako ih iskombinirate na pravi način. Pastelne boje imaju i svoje tamnije nijanse. Ne bojte se da će vizuelno smanjiti prostoriju, jer ako su, naprimjer, zidovi u nekoj tamnijoj pastelnoj boji, namještaj u svijetlim nijansama će učiniti da soba izgleda svježe i moderno.

BOHO STIL

Neutralne sobe s boemskim detaljima i dizajn nadahnut Marokom su pravi izbor ovog ljeta. Ovaj stil je ležeran i trenutno veliki hit u svijetu. Stvara opuštene vibracije u sobi, a dom izgleda ugodno i opuštajuće. Biljke, tkanine od prirodnih materijala i osvježavajuće boje nužne su za boho dizajn interijera.

MESING I BRONZA

Mesing se vratio u modu na velika vrata u ljetnim dizajnom interijera. Detalji od bakra, mesinga i bronze dodaju otmjene boje u svaku prostoriju. Mesingane slavine i ostali kuhinjski i kupatilski elementi izgledaju prekrasno, a bakreni lonci i tave su lijepi i praktični. Mesingane kvake izgledaju očaravajuće na bijelim vratima ormarića, a bronzani okviri za fotografije zidu daju wow-efekt. Nemojte se suzdržavati od miješanja različitih metala u istoj sobi, posebno u kuhinji. Nehrđajući čelik prati bronzani ton, dajući vašem prostoru ugodan osjećaj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti