Osvježavajuća poslastica: Tart s breskvama

Piše: Redakcija

 

Voćni tart je uvijek idealno rješenje, posebno za ljetne vrućine, kada poželimo neku poslasticu oko koje nećemo imati puno posla.

Šta kažete na tart s breskvama? Finog i osvježavajućeg okusa, ova slastica će zadovoljiti i one s najizbirljivijim nepcem.

No ako niste ljubitelj ovog voća, možete ga zamijeniti drugim opcijama poput marelica, nektarina, višanja… Bit će podjednako fino, a vjerujemo da će se tražiti kriška viška.

I nemojte se brinuti, iako izgleda da oko tarta, poslastice prepoznatljivog izgleda bez ‘pokrova’ od prhkog tijesta, ima puno posla, zapravo nije tako.

Sastojci:

220 g brašna

prstohvat soli

150 g maslaca

jaje

50 g šećera u prahu

žlica vode

malo meda

700 g bresaka

žličica vanilije

žličica cimeta

Priprema:

Brašno prosijati, dodati mu sol, napraviti udubljenje, zatim dodati jaje i 100 g maslaca. Sa sasvim malo vode zamijesiti glatko tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko pola sata.

Ogulite breskve i izrežite ih na ploške. Zatim 50 g šećera u prahu pomiješajte sa žlicom vode i karamelizirajte do lijepe zlatnožute boje te rasporedite u namašćen kalup za tart. Nakon toga, poslažite breskve po karameliziranom šećeru u krug, pazeći da se što manje preklapaju. Prelijte ih mješavinom meda, vanilije i cimeta. Preostalih 50 g maslaca rasporedite preko bresaka. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu kalupa, stavite ga preko bresaka i krajeve pažljivo pritisnite uz rub kalupa.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Dok je toplo, prevrnute na tanjir i poslužite uz šlag ili sladoled od vanilije.

Izvor:tportal

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti