17 stajlinga kojima nam je princeza Diana dokazala da je ultimativna ljetna muza

Piše: Redakcija

 

Niko ne može da ospori dobar royal ukus koji posjeduju Kate Middleton i Meghan Markle, pogotovo ne onaj koji viđamo na španskom dvoru – kraljice Letizie ili jordanskom kraljice Ranie. Međutim…Niko od navedenih dama ne može da stane na liniju voljenoj Lady Di.

Princeza od Welsa posjedovala je omiljene modne komade i nije ih se odricala. Naušnice, ali ne bilo kakve. Ni slučajno diskretne i jedva primjetne poput onih kakve nosi Kate Middleton, ali svakako prikladne i vrlo, vrlo royal.

U pitanju su klipse, opšte popularne tokom perioda 80-ih, ali opet: ne bilo kakve klipse. Zlatne ili biserne ili njena omiljena kombinacija, spoj obe stvari. Ako postoji nešto što se može nazvati maksi klipsama i biserima, onda je to definitvno model koji je favorizovala princeza Diana.

Ukoliko obratite pažnju na detalje, primijetit ćete da je na zglobu lijeve ruke tu skoro uvek mio mini zlatni sat, koji bi uparivala sa narukvicama.

Ovo su tek detalji, a po pitanju izbora odeće možda je čak suludo i porediti njene izbore sa izborima aktulenih pripadnica kraljevskih porodica.

Lady Di volela je boje, odvažne boje.

Ne, nije se uvek držala protokola, ali uglavnom jeste i to je radila na vrloelegantna i samo njoj svojstven način

Voljela je modu,pratila je trendove ostrašćeno i ni malo se nije ustručavala to da pokaže, a najbolje od svega jeste to što je sve to uspijevala da upakuje u stroge royal protokole odijevanja.

Ukoliko se bilo ko od nas usudi da u svoj svakodnevni stajling ubaci šešir, upečatljive zlatne ili biserne naušnice, šarenolike kostime i smjele boje, a da se osećamo sjajno i ne izgledamo smiješno,  dobit ćemo pravo da se nazivamo modnom muzom, do tada to je neprevaziđena Lady Di.

 

Vrlo je jednostavno: Diana nije igrala na sigurno. Klasika uvijek, ali pod njenim uslovima.

Izvor:harpersbazaar.rs

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti