Šest razloga da pijete čaj od mente

Piše: Redakcija

Zašto još danas treba početi sa konzumiranjem čaja od mente?

1. Blagotvorno dejstvo na digestivni sistem

Menta može pomoći u sprečavanju nadimanja i poremećaja varenja. Nedavne studije takođe su pokazale da ekstrakt mente opušta organe i ublažava bol i grčeve. Ispitanici su primetili da su se nakon četiri sedmice uzimanja čaja simptomi digestivnog poremećaja smanjili za oko 40 posto. Pored toga, kapsule peperminta sprečavaju mučninu kod onih koji se podvrgavaju hemoterapiji.

2. Smanjenje glavobolje i migrene

Menta opušta mišiće i ublažava napetost pa vam može biti verni pomoćnik u borbi protiv nekih vrsta glavobolje. Najsigurnije je utrljati ulje mente u predelu slepoočnica i vrata ili popiti šolju čaja od mente.

3. Naboj energije

Studije su pokazale da čaj od mente može pozitivno uticati na nervni sistem, povećati nivo energije i sprečiti dnevnu pospanost.

4. Pomoć u mršavljenju

Čaj od mente osvežavajućeg je slatkog ukusa, bez kalorija i kofeina. Pored toga, pepermint može blago smanjiti apetit, što je važno u borbi protiv suvišnih kilograma.

5. Poboljšanje koncentracije

Za one koji imaju poteškoće sa koncentracijom, pepermint će biti neizostavna pomoć. Menta takođe pozitivno utiče na pamćenje i brzinu reakcije.

6. Borba protiv bakterijskih infekcija

Menta se može koristiti za borbu protiv nekih bakterija, uključujući Staphilococcus aureus, Salmonellu i Listeriu. Nana sprečava rast mikroorganizama, a takođe je sposobna da delimično dezinfikuje usnu šupljinu i blagotvorno deluje na disanje.

Izvor: Ženski magazin

(A. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti