Schwarzwald torta: Recept za omiljenu poslasticu s višnjama

Piše: Redakcija

Počastite se osvježavajućom home made poslasticom, uz odličan recept za popularnu Schwarwald koja se ne peče.

Sastojci za fil od višanja (možete zamijeniti i džemom od višanja)

250 grama višanja

2 žlice chia sjemenki

žlica javorovog sirupa (po želji)

Tijesto za tortu:

350 g oraha

16 malih datulja

50 g kakaa

50 g kokosovih pahuljica

3 žlice kokosovog ulja

prstohvat soli

Krema:

500 ml kokosovog mlijeka iz limenke

Preljev:

8 komada tamne čokolade, naribane

svježe višnje (prepolovljene)

Priprema:

Kuhajte višnje na laganoj i srednjoj vatri oko 15 minuta uz stalno miješanje. Čim omekšaju, izlijte u blender i izmiksajte u glatku kremu. Ulijte tekuću mješavinu višanja s chia sjemenkama i javorovim sirupom u zdjelu i ostavite sat vremena u hladnjaku.

Dva kalupe za torte širine od 18 do 20 centimetara obložite papirom za pečenje. Pomiješajte sve sastojke za tijesto za kolač u mikseru. Podijelite tijesto u kalupe, zagladite ga i stavite u zamrzivač na oko 30 minuta.

Za kremu mikserom u posudi istucite kokosovo mlijeko dok ne postane kremasto. Stavite u frižider.

Pažljivo izvadite podloge za torte iz kalupa. Prvo namažite kremu na jednu od dvije baze, a zatim smjesu od višanja. Zatim stavite drugu koru na vrh i opet premažite vrhnjem i višnjom. Na kraju ukrasite višnjama i ribanom tamnom čokoladom.

Izvor:tportal

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti