Ove male greške u kuhinji često pravimo svi, a mogu sve da upropaste

Piše: Redakcija

Dvojac Matt Healy i Phili Armitage-Mattin koji je ušao u finale britanskog kulinarskog takmičenja MasterChef, otkrio je greške koje se jako često događaju tokom kuhanja, a iako su sitne i čini vam se da ih možete nekako sakriti, mogu pokvariti cijelo jelo.

Healy savjetuje da ne pretjerujete sa začinima i da ih ne dodajete puno odjednom.

„Ukus uvijek možete dodati i popraviti kada je premalo začina, ali kada pretjerate ne možete.“

Također, ljudi često misle da vino koje koriste za kuhanje ne treba da bude neko skupo i kvalitetno –  nisu u pravu. „Ne biste pili loše vino, zašto bi ga koristili za jelo?“

Za kraj, Healy savjetuje da izvadite meso iz frižidera barem sat vremena prije spremanja da postigne sobnu temperaturu – tako se neće raspadati tokom prženja ili kuhanja.

Izvor:krstarica.com

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti