Kako se riješiti brzo i lako neugodnih mrlja i mirisa znoja kad se uvuče u odjeću?

Piše: Redakcija

Ako i vi imate problema i muku mučite sa tvrdokornim mrljama, evo jednog super savjeta koji trebate isprobati.

Poznato je da su određene mrlje i mirisi poprilično otporni na uobičajene načine pranja pa treba više truda kako bi nestali.

Među njima su svakako tragovi na odjeći nastali usljed znojenja ispod pazuha koji mogu utjecati čak i na promjenu boje, a neugodan miris nažalost ne odlazi samo tako nakon pranja.

Neki mirisi se zapravo mogu vrlo lako uvući u neke tkanine, poput npr. košulja. Neugodan miris nastaje zbog dezodoransa pomiješanog sa znojem i masnoćama s naše kože te zbog toga neko rublje iako je posve, čisto zahtijeva dodatno čišćenje.

Kako biste se biste riješili probleme s neugodnim mirisima, prvo morate riješiti mrlje.

Napravite gustu smjesu sode bikarbone i vode pa nanesite na mrlju koju ste prethodno namočili vodom. Preko toga prelijte žlicu octa i odmah ćete vidjeti reakciju, područje s mrljom će se zapjeniti. Nakon toga ostavite da se osuši pa iščetkajte i stavite u mašinu.

Dakako, nije samo znoj jedini tvrdoglavi miris koji vam može ostati na odjeći nakon što se opere.

Ostaci urina kućnih ljubimaca također ostavljaju tvrdoglave mirise no korištenje deterdženta s intenzivnog mirisa u ovom slučaju neće pomoći. Najbolje je koristiti mješavinu octa i vode te ostaviti odjećuu toj otopini oko 30 minuta.

Izvor:tportal

(Dž.S.)

Pročitajte još