Pet idealnih frizura za sve dame koje vole nositi raspuštenu kosu

Piše: Redakcija

 

Francuska pletenica

Francuska pletenica idealna je ljetna frizura, a njezinu opuštenu verziju možeš kreirati tako da ispleteš tek gornji dio pletenice, a donji dio ostaviš u jednostavnom repu. Također, da bi postigla savršenu razinu razbarušenosti, pređi prstima preko linije kose kako bi oslobodila sitne vlasi te izvuci kraće dijelove sa svake strane uha kako bi upotpunila ležeran dojam. Osim jedne, možeš napraviti i dvije manje francuske pletenice koje ćeš nositi svaku s jedne strane glave.

Punđice

Pravi naziv ove frizure je ‘space buns’, a stekao ga je budući da podsjeća na frizuru koju je u serijalu ‘Ratovi zvijezda’ nosila princeza Leila. Ove ‘svemirske punđice’ i same smo rado nosile kao djevojčice, a ovoga ljeta posebno su atraktivne nošene tako da su prednji pramenovi formirani u punđicu dok ostatak kose ostaje spušten.

Mjehurići

Uz francusku pletenicu, ovog su ljeta iznimno popularne  i tzv. bubble pletenice, odnosno one koje su formirane u obliku mjehurića. Pomoću nekoliko tankih gumica za kosu jednostavno ćeš složiti ovu efektnu frizuru kojoj su neki već i dali titulu najpoželjnije ljetne frizure.

Trakice

Ovog ljeta ukrasi za kosu popularniji su no ikada, a uz ukosnice, kopče i predimenzionirane špangice rado nosimo i trakice. Tako jednostavna, a tako efektne, vrpce će svakoj frizuri dati dozu romantike. A što se tiče preostalih ukrasa za kosu, ovoga ljeta vrijedi pravilo – što više to bolje!

Marame

Nakon cvjetnih vjenčića i rajfova za kosu, ovog ljeta trendseterice preferiraju marame zavezane na gusarski način. Ovaj način vezanja marame bio je posebno popularan devedesetih, a na velika vrata svijeta mode vratile su ga društvene mreže. Osim što izgleda efektno, ova marama može biti sjajan saveznik u prikrivanju masnih vrhova, kao i zaštiti od sunca.

Izvor:miss7

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti